22 d’octubre de 2020 22/10/20

La foto d'un veler de Cullera que ha enlluernat a la NASA

La foto d'un veler de Cullera que ha enlluernat a la NASA - (foto 1)

  La imatge és de postal: la platja de Cullera, el sol eixint a l'alba i just davant el veler Slainte, dels germans Alejandro i Marcos Grau i pertanyent al Club Nàutic de Cullera. Aquesta imatge, l'autor de la qual és el fotògraf valencià Toni Sendra, s'ha fet viral en les xarxes socials i, fins i tot, l'ha publicada la pàgina Sky, una pàgina de Facebook dependent de la NASA, l'agència espacial dels EUA

  Des del Club Nàutic de Cullera es mostren orgullosos de la repercussió que ha adquirit aquesta imatge en tractar-se d'un veler pertanyent a l'entitat i, a més, és una forma més d'ajudar a promocionar el sector nàutic.

  Aquesta aventura van començar a planificar minuciosament fa dies i el dissabte, a primera hora del matí, concretament a les 7.41 hores, la tripulació del Slainte, seguint les indicacions i les coordenades exactes que els havia dit del fotògraf Toni Sendra, es va situar en una posició determinada perquè el sol quedara just darrere. En concret, el veler estava en la badia de Cullera, enfront de les torres Espai, però diverses milles mar endins.

  Sol Omega

  Destacar, a més, que en aquesta fotografia el sol fa el conegut com a efecte Omega, pel que sembla que la bola solar estiga degotant o tinga com dues potes que es recolzen sobre la mar. Toni Sendra, que va enviar un correu amb la fotografia a Sky, destaca que el que més els ha interessat d'aquesta imatge és que es reflectisca aquesta il·lusió òptica. I és que aquesta pàgina publica imatges relacionades amb l'astronomia i que tinguen una intenció didàctica.

  Ahir la imatge publicada en Sky ja tenia quasi 3.000 “m'agrada” i s'havia compartit més de 300 vegades. Alejandro Grau es mostrava sorprés perquè la imatge “s'ha fet viral i, fins i tot, la NASA s'ha fet eco”, diu satisfet i afig “és una imatge per a la posteritat”.

  Toni Sendra és conegut per altres fotografies nocturnes, com la del Micalet de València amb la lluna plena de fons (que el mateix alcalde de la ciutat, Joan Ribó, va compartir en les seues xarxes) o la mateixa imatge de la lluna plena, però amb el Castell de Cullera de protagonista. De fet, en el que portem d'any, la pàgina Sky ja ha publicat altres dues fotografies seues.

  Pujar