elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Facua denuncia que l'estructura del Medusa estava fixada al sòl amb depòsits d'aigua i jardineres

Facua denuncia que l'estructura del Medusa estava fixada al sòl amb depòsits d'aigua i jardineres
  • El festival assegura que l'estructura comptava amb tots els avals tècnics

El festival assegura que l'estructura comptava amb tots els avals técnicosUn jove de 22 anys ha mort i 40 persones més han resultat ferides de diversa consideració en esfondrar-se en la matinada del passat dissabte parteix de l'escenari del Medusa Festival a conseqüència d'una forta ràfega de vent.

Aquest esdeveniment que s'anava a celebrar en la localitat valenciana de Cullera entre els dies 10 i 15 d'agost va haver de ser suspès després d'un tràgic succés que ha tornat a obrir el debat sobre les mesures de seguretat d'aquests festivals.

Facua explica en un comunicat que "segons el diari Les Províncies, les estructures metàl·liques que conformaven l'escenari principal estaven ancorades al sòl amb piquetes i cintes lligades a grans jardineres i a depòsits d'aigua". "Així es desprèn de la inspecció realitzada pels especialistes de la Guàrdia Civil i un perit designat pel jutjat de Sueca que instrueix la causa", aprofundeixen.

Així mateix, comuniquen que "són nombrosos els assistents que hores abans que ocorreguera aquest accident, ja havien compartit a través de xarxes socials diversos vídeos en els quals es podia apreciar com es desprenien parts del propi escenari fins i tot abans de l'arribada de les fortes ratxes de vent"

L'Ajuntament de Cullera decretava el dissabte dos dies de dol oficial després de la defunció del jove de 22 anys. Jordi Mayor, alcalde d'aquest municipi valencià, va assegurar que el festival comptava amb "tots els permisos i garanties administratives".

Per part seua, l'organització del Medusa Festival ha defensat la seua actuació tant abans com després de l'ensulsiada de part de l'escenari i ha reiterat a través d'un comunicat que no es preveia un "fenomen virulent" com l'ocorregut la matinada del dissabte.

Pujar