20 de setembre de 2020 20/9/20

Estudiants Erasmus retiren deixalles del cordó dunar de Cullera

Estudiants Erasmus retiren deixalles del cordó dunar de Cullera - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Estudiants Erasmus retiren deixalles del cordó dunar de Cullera - (foto 2)
  Estudiants Erasmus retiren deixalles del cordó dunar de Cullera - (foto 3)

  Al voltant de 40 estudiants Erasmus han participat este diumenge en una retirada de deixalles al cordó dunar de la platja de l'Escollera de Cullera. L'acció ha estat duta a terme per l'AEGEE-Fòrum d'Estudiants Europeus en el marc de la trobada internacional que han celebrat este pont festiu a la capital turística de la Ribera amb la col·laboració de la regidoria de Joventut.

  Els voluntaris han netejat la zona de plàstics, vidres i deixalles, residus acumulats als voltants d'este espai natural que se situa a prop de zones d'oci on habitualment existix una gran congregació de gent, el que propicia un fort impacte en l'entorn.

  En coordinació amb la regidoria d'Activitats Ambientals, dirigida per Bernat Escolà, els Erasmus inclogueren en el seu programa d'activitats este desafiament per tal de contribuir a la conscienciació de la ciutadania sobre la necessitat d'evitar la generació de residus.

  L'acció enllaça amb la campanya municipal 'Residus zero' que s'ha dut a terme amb motiu de la Nit de Sant Joan i que s'ha saldat amb una reducció en quatre tones del fem acumulat a les platges després de la celebració.

  El nou regidor de Joventut, Àlex Morales, ha agraït l'AEGEE-Fòrum d'Estudiants Europeus la seua implicació en les accions per aconseguir un planeta més sostenible i ha destacat el caràcter festiu i reivindicatiu de la trobada a Cullera.

  Els estudiants procedien fonamentalment d'Espanya i el Regne Unit i han pogut gaudir d'uns dies a Cullera on han conegut les seues platges, el patrimoni històric i la seua oferta cultural i d'oci. Entre d'altres, han pogut conéixer el Castell o el barri del Pou.

  Morales ha assenyalat la importància d'estes trobades de convivència i el fet que Cullera haja estat la seu escollida. «Cullera té una especial sensibilitat europeista i ens complau rebre organismes que fomenten el coneixement entre cultures i països de la Unió», ha subratllat el regidor.

  Cal recordar que Cullera ha posat en marxa enguany les beques Erasmus de mobilitat, una ajuda complementària a les del Ministeri d'Educació i la Conselleria per a facilitar que els estudiants de la localitat puguen cursar els seus estudis fora de les nostres fronteres.

  Pujar