28 de setembre de 2020 28/9/20

Les Escoles Municipals per a Adults reivindiquen el seu paper formatiu

  Cullera ha estat històricament una ciutat pionera en l'educació. Va acollir una de les primeres escoles públiques d'Espanya per a xiquets i xiquetes, impulsà el moviment educatiu laic a principis del segle passat i ha estat capdavantera recentment en la creació de comunitats d'aprenentatge a la Comunitat Valenciana. Demà, una vegada més, la ciutat sentarà un precedent amb la celebració de la I Jornada Autonòmica de centres municipals de Formació de Persones Adultes (FPA).

  Més d'un centenar d'Escoles per a Adults es reuniran en l'Auditori del Mercat per a sentar les bases del que pretén ser una nova etapa en què es pose en valor el seu paper fonamental en el sistema educatiu. No en va, fins ara estos centres, malgrat el seu important valor social, han estat les germanes pobres de l'educació valenciana.

  La jornada compta ja amb vora 150 docents inscrits i s'espera una alta participació d'alumnes i de públic en general, ha explicat este matí la regidora d'Educació de Cullera, Sílvia Roca.

  El secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, serà l'encarregat d'obrir la trobada amb la ponència marc. També hi haurà espai per a l'anàlisi de la situació actual dels centres municipals de FPA i es reflexionarà sobre el paper de la dinamització educativa i sociocultural dels Centres Municipals a més de tractar al voltant de recursos humans i materials, sistemes de coordinació i cooperació.

  La inclusió, la participació ciutadana així com el paper de les associacions d'alumnes en els centres FPA i la innovació i les bones pràctiques tindran el seu espai.

  Roca ha valorat positivament que, una vegada més, Cullera «siga capdavantera» al nostre país en matèria educativa. «Des del minut zero el nou govern municipal ha treballat per a dignificar i reconéixer el paper de la nostra Escola per a Adults amb accions com la normalització de la situació laboral del professorat. Esta jornada és un pas més en eixa tasca de dignificació i reconstrucció de l'educació per a adults que estem portant a terme».

  Per últim, la també primera tinent d'alcalde de Cullera ha destacat que les Escoles per a Adults «són alguna cosa més que la via de reincorporació al sistema educatiu, sinó també una ferramenta de formació permanent per a persones amb una formació acadèmica consolidada».

  Pujar