elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera reprén el Certamen de Bandes

Cullera reprén el Certamen de Bandes
  • L´audició serà aquest diumenge 10 d´octubre amb la participació de dos bandes de música: la Societat Unió Musical de Crevillent i la Societat Musical “La Armónica“ de Sant Antoni de Requena

Després de la suspensió el passat any per les conseqüències sanitàries de la pandèmia de la COVID-19, el próxim diumenge 10 d´octubre, es repren el Certamen de Bandes “Ciutat de Cullera” en una edició extraordinària. Aquest certamen, organitzat per l´Ajuntament amb la finalitat de promocionar el patrimoni musical bandístic, és el més antic d’Espanya en la seua categoria després del de València.

El LXXIII “Ciutat de Cullera” comptarà enguany amb la participació de dos societats musicals: la Societat Unió Musical de Crevillent i la Societat Musical “La Armónica“ de Sant Antoni de Requena.

L'obra obligada d'aquesta edició del certamen serà “L'Illa dels pensaments” del compositor valencià Jose Suñer Oriola, obra que li va encarregar amb aquesta finalitat l'Ajuntament de Cullera. Es continua així el projecte encetat en 2019 amb Ferrer Ferran d'encarregar per a cada edició del certamen, l´obra obligada a un compositor. L´objectiu d´aquesta iniciativa és incrementar el patrimoni musical de la ciutat. Per a les futures edicions de 2022 i 2023 el “Ciutat de Cullera” comptarà amb obres d'Andrés Valero Castells i Òscar Navarro respectivament.

Com ja és tradicional el certamen començarà a les 10 hores amb la desfilada de les bandes participants pel centre de la ciutat fins als Jardins del Mercat. Després, a les 10:30 hores començarà l´audició dins de l´Auditori Municipal. El tribunal estarà presidit per José Suñer Oriola, autor de l'obra obligada, qui estarà acompanyat de la directora d'orquestra Pilar Jurado i del director i compositor Enrique Blasco Cebolla, com a vocals. En la cloenda, mentre el tribunal delibera, actuarà el grup BCN SAX Quartet.

Programa

La Societat Unió Musical de Crevillent, dirigida per Manuel Mondéjar Criado intepretarà el pasdoble “Centenari musical” de Ramón García Soler durant la desfilada, i “Poema Alpestre” del compositor Franco Cesarini com a obra lliure.

La Societat Musical “La Armónica” de Sant Antoni de Requena, sota la batuta del director José E. Martínez Esteve, interpretarà “Encarna Sánchez” de David Postiguillo durant la desfilada, i “A Brussels Requiem” de Bert Apperemont com a peça lliure.

Les dos bandes interpretaràn a més, com a obra obligada, “L'Illa dels pensaments” de José Suñer Oriola.

Premis

Enguany els premis del certamen seràn els següents: Primer Premi i Premi Únic Especial del Jurat dotat amb 6.000 euros; Segon premi dotat amb 3.000 euros; Premi a la Millor desfilada amb una dotació econòmica de 1.000 euros i Premi Honorífic al Millor Director del Certamen, dotat amb 600 euros.

Pujar