26 de setembre de 2020 26/9/20

Cullera repara camins desfets per les obres de l'A-38 “davant la inacció de Foment”

Cullera repara camins desfets per les obres de l'A-38 “davant la inacció de Foment” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cullera repara camins desfets per les obres de l'A-38 “davant la inacció de Foment” - (foto 2)

  La sega de l'arròs està al caure i el Ministeri de Foment seguix sense reparar els camins rurals afectats per les obres de l'A-38. Davant esta situació, la regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de Cullera s'ha vist obligada a prendre mesures provisionals per tal de facilitar el trànsit de maquinària pesant per estes vies.

  Concretament, el Servei de Camins Rurals del municipi ha actuat als camins dels Allargats, Rabassades i Barranquets. Estos són els que presenten un pitjor estat de conservació, segons ha destacat el regidor delegat de l'àrea, Marc Joan.

  Tot i que el consistori ja ha exigit en diverses ocasions al Ministeri que actue i faça el que calga per reparar el ferm d'estes vies, fins ara cap d'estes reivindicacions ha estat atesa.

  Joan ha lamentat que el Govern central «no sols tinga alentides les obres de l'A-38 sinó que a més seguisca causant un perjudici al sector agrari», ja que segons sosté «els desperfectes causats als camins provoquen avaries a la maquinària agrícola i han generat ja despeses extra per als llauradors». A més a més, açò incrementa el risc d'accidents.

  El responsable d'Agricultura lamenta que «una vegada més, a l'Administració local ens hem de fer càrrec de treballs responsabilitat del Govern d'Espanya. Al País Valencià en general i a Cullera en particular no sols patim un infrafinançament per part del poder central, sinó que a més hem de fer els deures que Madrid no fa».

  Les reparacions s'han realitzat amb els «pocs recursos dels quals disposem» a la regidoria i han consistit fonamentalment en tapar amb saorra els grans clots. L'Ajuntament denuncià ja fa un any davant Foment l'estat en el qual han quedat els camins en una reunió mantinguda pels responsables municipals al Ministeri, qüestió que des d'aleshores no ha deixat de reivindicar davant les autoritats espanyoles sense èxit.

  Joan incidix en què és conscient que la mesura presa per l'Ajuntament «és precària», però «com a mínim amb això intentem que la maquinària puga circular durant la sega amb un mínim de seguretat».

  Pujar