elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera posa en marxa el servici de conserges en els col·legis públics

Cullera posa en marxa el servici de conserges en els col·legis públics
  • L'ajuntament atén esta reivindicació històrica de la comunitat educativa

L'Ajuntament de Cullera ha posat en marxa el servici de conserges en els col·legis públics de la localitat, una reivindicació històrica de la comunitat educativa que finalment ha resultat atesa.

Des d'ahir, dilluns 2 de setembre, totes les escoles públiques de la població disposen d'esta figura que s'encarregarà d'atendre diferents tasques.

Es tracta d'una demanda que, curs rere curs, les comunitats de l'Escolaica, el Sant Antoni de la Mar, el Doctor Alemany i el CAES Sant Agustí havien posat sobre la taula.

L'equip de govern el va pressupostar en els comptes de 2019 i ha sigut ara a les portes de l'inici del nou període lectiu quan s'ha pogut activar el servici.

La contractació s'ha externalitzat per les restriccions en esta matèria que patix el consistori com a conseqüència del pla d'ajust que estarà vigent fins a l'any 2032.

Les funcions seran diverses. Des d'atendre el manteniment del centre fins a vigilar entrades i eixides entre moltes altres relacionades amb este treball.

Fins ara eren els mateixos professors els qui assumien estes tasques, funcions que segons el parer de la primera tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Sílvia Roca, han de ser exercides per la figura del bidell perquè els docents se centren en les seues tasques acadèmiques.

Es dóna la circumstància que els col·legis públics de primària mai havien comptat amb bidell, a diferència del que ocorre amb els centres públics de Secundària i Batxillerat, on el servici és costejat per la Conselleria.

Roca s'ha felicitat perquè finalment les escoles vegen millorada la seua dotació de personal. «Això suposa una millora qualitativa en el servici que es presta des de les escoles», explica.

La responsable d'Educació ha assenyalat que l'equip de govern ha fet seues totes i cadascuna de les reivindicacions de la comunitat educativa i «pas a pas i en la mesura de les nostres possibilitats, anem implementant-les l'una després de l'altra».

Pujar