25 de novembre de 2020 25/11/20

Cullera llança una campanya contra el tabaquisme

Cullera llança una campanya contra el tabaquisme - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cullera llança una campanya contra el tabaquisme - (foto 2)
  Cullera llança una campanya contra el tabaquisme - (foto 3)

  Fumar mata, però tot i això encara són molts els que preferixen córrer el risc. L'addicció al tabac constituïx encara hui en dia un dels principals problemes sanitaris, per eixe motiu l'Ajuntament de Cullera i el Departament de Salut de la Ribera col·laboren estos dies en la Setmana sense fum, una campanya de conscienciació que pretén lluitar contra una de les addiccions més esteses.

  Este matí, els veïns de la localitat han pogut conéixer de forma molt visual l'equivalent a fumar cigarrets. En un estand informatiu que s'ha situat en el popular mercat ambulant dels dijous, experts metges del Centre de Salut de la localitat han exposat algunes de les substàncies químiques que els fumadors introduïxen en els seus organismes quan fumen.

  En el punt d'informació s'han mostrat productes de neteja o insecticides que contenen amoníac, arsènic o cadmi. És una forma de cridar l'atenció perquè a pesar que la ciutadania és conscient del perill de fumar, moltes vegades una imatge val més que mil paraules.

  Així mateix, s'han realitzat enquestes a la població, s'ha mesurat la pressió arterial i s'ha facilitat informació al voltant del tabaquisme i les seues conseqüències. També s'ha aconsellat sobre com deixar de fumar i els seus beneficis a més d'alternatives amb un estil de vida saludable sense fum. L'acció ha comptat amb la participació dels regidors de Drogodependències, Francesca Ortiz, i de Sanitat, Pere Manuel.

  Concurs de microrelats

  D'altra banda, en el marc de la Setmana sense fum, als centres escolars s'han presentat un ventall d'activitats dirigides als diferents cursos i edats de l'alumnat. Una d'elles és un concurs de microrelats. Este certamen literari va dirigit específicament a l'alumnat de 5é i 6é de Primària de tots el centres d'ensenyament del municipi.

  També durant esta setmana hi haurà un estand informatiu en els dos centres de salut i s'han realitzat accions de conscienciació en les escoles, començant pels més menuts abans que caiguen en el perill del tabaquisme.

  Pujar