elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera, seu de les jornades de destinacions turístiques enogastronòmiques de ‘Saborea España’

Cullera, seu de les jornades de destinacions turístiques enogastronòmiques de ‘Saborea España’
  • La capital turística de la Ribera acull els dies 3 i 4 de juny aquesta trobada que posa en valor el turisme gastronòmic i el producte local

MÉS FOTOS
Cullera, seu de les jornades de destinacions turístiques enogastronòmiques de ‘Saborea España’ - (foto 2)

Cullera ja té tot preparat per a ser la ciutat amfitriona de la més que esperada Jornada Tècnica de Plans Enogastronòmics, organitzada per Saborea España i que es durà a terme els dies 3 i 4 de juny a l'Auditori Municipal amb l'objectiu de desenvolupar els diferents plans enogastronòmics del 2024 de les ciutats espanyoles que també són membres d'aquesta marca gastronòmica, amb un enfocament especial en els projectes desenvolupats amb el suport dels fons europeus Next Generation.

L’esdeveniment començarà el dilluns a les 10 hores amb l’obertura per part de l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor. Posteriorment, dins de la jornada tècnica, es durà a terme la ponència inaugural ‘La Sostenibilidad Social en el turismo gastronómico’, així com les taules redones ‘¿Es viable la sostenibilidad social en el turismo gastronómico? Cómo interactúan sostenibilidad social y turismo gastronómico’ i ‘Marketing y comunicación de experiencias de turismo enogastronómico responsables con las comunidades locales’.

Ja a la vesprada es durà a terme dos tallers pràctics empresarials. El primer d’ells tindrà lloc de 16 a 17 hores sota el títol ‘Casos empresariales de éxito de turismo gastronómico en zonas turísticamente desarrolladas: el camino hecho y por hacer’, mentre que el segon i últim es realitzarà de 17 a 18 hores sota el nom ‘Casos empresariales de éxito de turismo gastronómico en zonas turísticamente en desarrollo: haciendo el camino’.

Aquesta primera jornada es clausurarà amb una visita històrica i cultural de Cullera amb la panoràmica de la badia, entrada i visita al castell i diversos relats dels secrets que amaga aquesta ciutat.

Ja dimarts serà el torn de l’experiència gastronòmica amb visites al sector primari de la ciutat i degustacions de productes locals a Cullera organitzats per l’Ajuntament de Cullera.

Posteriorment a la vesprada tindrà lloc el trasllat amb tren turístic al port fluvial per a veure arribar les barques i la descàrrega del peix, on els assistents i visitants podran conéixer de primera mà els tipus de pesca i la importància d'aquest sector en la capital turística de la Ribera.

La visita a la llotja de Cullera, a les 16.20 hores, en la qual se celebrarà la subhasta del peix i del punt de venda directa de la llotja, posarà el punt i final a aquests dos dies replets d'activitats i esdeveniments que s’espera que contribuïsquen significativament a l'impuls del turisme gastronòmic a Espanya i al foment de pràctiques sostenibles en el sector.

Pujar