elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera inicia la campanya d’esterilització de gats

Cullera inicia la campanya d’esterilització de gats
  • El consistori pretén evitar la reproducció sense control de les colònies felines

L’Ajuntament de Cullera ha posat en marxa un pla per tal de controlar les colònies felines que es troben al llarg de diferents punts del municipi.

Esta acció, que se centra en l’esterilització de gats, té com a finalitat el control de la població felina per tal de promoure el benestar animal i fer-lo compatible amb la salut pública. «El control de les colònies felines és necessari per a garantir a estos gats protecció i respecte, però també per a fer compatible la convivència i seguretat amb les persones», explica la regidora de Benestar Animal, Marta Tur.

L’objectiu és cuidar-los per millorar les seues condicions de vida, evitar que se reproduïsquen sense control, reduir els possibles problemes de salubritat que es puguen generar i minimitzar les incomoditats veïnals que puguen ocasionar eventualment, segons apunta l’edil Tur.

Conveni amb clíniques veterinàries

Per a això, el consistori ha subscrit un conveni al que s’han adherit diverses clíniques veterinàries de la ciutat per a procedir a l’esterilització d’estos animals.

Així doncs, a partir de demà divendres 23 d’octubre, qualsevol persona que es trobe un gat abandonat pot portar-lo als centres veterinaris adscrits per a procedir a la seua castració de forma gratuïta.

La regidora Tur ha explicat que amb la campanya d’enguany ja és la tercera que iniciem de la mà de les clíniques veterinàries. A més, ha informat que en estos anys s’ha aconseguit esterilitzar al voltant de 150 gats del carrer gràcies a estos plans d’esterilització.

Pujar