elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera incrementa fins als 300 euros l'ajuda del Xec Bebé

Cullera incrementa fins als 300 euros l'ajuda del Xec Bebé
  • L'Ajuntament va entregar 90 ajudes a la natalitat l'any passat

Des de l'1 de gener els nounats de Cullera arriben amb 300 euros baix el braç. L'ajuntament ha incrementat un 20% el Xec Bebé, l'ajuda a la natalitat que va recuperar l'any passat després de ser suprimida durant les retallades de la crisi.

En 2019, el municipi va fer lliurament d'un total de 90 xecs bebé i davant el bon acolliment per part de la ciutadania i la disponibilitat pressupostària, l'equip de govern presidit per Jordi Mayor ha decidit dotar amb més fons cada ajuda que atorga a les famílies dels nounats.

La iniciativa va ser aprovada ahir en el Ple Ordinari del mes de gener per unanimitat de tots els partits polítics.

El Xec Bebé permet que cada nascut a Cullera reba una targeta amb un crèdit de 300 euros. A més inclou un kit per a nounats així com una Carta de Ciutadania que conté informació sobre la ciutat i els drets del xiquet.

L'ajuda de 300 euros pot utilitzar-se en els comerços associats a ACECU en l'adquisició de productes per al bebé: higiene, alimentació, farmàcia, roba, carros, articles complementaris i altres de similar naturalesa.

Esta ajuda va ser suprimida en el passat per les retallades que es van aplicar en el consistori i davant els impagaments que patien els comerciants per part de l'Administració local. La millora en la situació econòmica de l'ajuntament ha portat al govern municipal a recuperar el Xec Bebé, que compta amb una partida de 50.000 euros en el pressupost municipal d’este exercici.

Els beneficiaris són famílies amb un mínim de dos anys d'empadronament a Cullera, amb residència efectiva en el municipi i en les quals s'haja produït una variació en la unitat familiar per naixement, acolliment o adopció.

El Xec Bebé s'emmarca en les polítiques socials del municipi, líder en la Comunitat Valenciana en inversió social i quart a Espanya, i de foment del comerç local. La mesura està encaminada a ajudar a les famílies dels nounats, adoptats o acollits a fer front a les despeses derivades de l'increment de la unitat familiar.

D'altra banda, es pretén que la mesura afavorisca les compres a Cullera i contribuïsca a dinamitzar el comerç local.

Des d’ACECU s'ha col·laborat des del principi en esta iniciativa ja que suposa una ajuda econòmica per als comerços i a més una manera de promocionar-los entre les famílies perquè sàpien que a Cullera poden comprar tot el que necessiten per als seus nounats.

Pujar