21 de setembre de 2020 21/9/20

Cullera garantix l'alimentació a mig centenar de xiquets sense recursos durant l'estiu

Cullera garantix l'alimentació a mig centenar de xiquets sense recursos durant l'estiu - (foto 1)

  Arriba l'estiu i els menjadors escolars abaixen la persiana. El que és sinònim de vacances per a la gran majoria de la població, seguix sent un problema per a no poques famílies amb escassos recursos. Per açò l'Ajuntament de Cullera torna a posar en funcionament per tercer any consecutiu el menjador social, un servici que garantix l'alimentació fora del període lectiu a tots els menors en risc d'exclusió.

  Hui ha entrat en funcionament i romandrà obert durant el juliol i l'agost. El municipi riberenc fou un dels pioners en esta matèria i la intenció és mantindre el servici mentre no desapareguen les desigualtats socials.

  Quasi mig centenar de menuts gaudiran d'una alimentació sana i equilibrada al mateix temps que aprofitaran l'estiu per a fer esport i divertir-se amb altres menors i aprendre.

  La regidoria de Serveis Socials impulsa esta mesura, una de les moltes que el consistori cullerenc ha implementat des de fa dos anys per a pal·liar els efectes de la crisi.

  «La crisi social, encara que menor, persistix perquè moltes famílies han quedat fora del sistema i la prova és que cada any seguim tenint demandants del servici», explica la regidora delegada de l'àrea, Francesca Ortiz.

  El servici no té límit de places ni de terminis. «Qualsevol persona amb xiquets que es veja en la necessitat pot sol·licitar-lo en qualsevol moment dirigint-se a Serveis Socials», assenyala Ortiz.

  Activitats complementàries

  El menjador es complementa amb un altre tipus d'activitats depenent de l'edat dels usuaris. Els més xicotets gaudixen de l'Escola d'Estiu amb activitats lúdiques i aquàtiques. Els majors tenen a més l'opció d'involucrar-se en activitats esportives. Al mateix temps, seguixen en marxa la ludoteca, el TAPIS i el Centre de Dia, servicis estos últims actius també a l'hivern.

  L'assistència al menjador és obligatòria per a tots els menors inscrits en les activitats d'estiu de la regidoria de Serveis Socials. Així s'assegura que tots complixen amb el pla d'alimentació.

  Ortiz ha destacat que els beneficiaris de l'ajuda responen a tot tipus de perfils. «Hi ha alumnes pràcticament de totes les escoles de Cullera, d'edats compreses entre els 3 i els 17 anys i de famílies de diferent procedència», apunta.

  Per a la regidora açò és una mostra més que «la desigualtat que ha generat la brutal crisi i les polítiques d'austericidi que hem patit els últims anys no coneix d'orígens ni de classes socials».

  Per a atendre el servici de menjador i les activitats lúdiques d'estiu de Serveis Socials Cullera disposa de més d'una desena d'empleats entre monitors del menjador, de l'Escola d'Estiu i els funcionaris municipals.

  Pujar