elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera exigix al ministre de Foment més diners per a accelerar les obres de l'A-38

Cullera exigix al ministre de Foment més diners per a accelerar les obres de l'A-38 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cullera exigix al ministre de Foment més diners per a accelerar les obres de l'A-38 - (foto 2)

  L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha aprofitat hui la visita del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a les obres de la variant Cullera-Favara per a traslladar-li la seua preocupació pel ritme lent al qual van les obres i al mateix temps exigir-li més diners per al tram de l'A-38 en execució.

  Mayor ha entregat en mà al ministre una carta en la qual li recorda el compromís ministerial adquirit al setembre del 2015 d'augmentar la dotació de les obres, promesa traslladada aleshores pel secretari d'Estat d'Infraestructures, Manuel Niño, a les autoritats cullerenques i que tal com recorda en la missiva l'alcalde fins ara no s'ha complit.

  Sobre este tema, cal assenyalar que aleshores els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) contemplaven una partida d'uns 8 milions d'euros, quantia que s'ha repetit en els exercicis 2016 i 2017. Tenint en compte que han calgut més de 100 milions d'euros per a acabar el tram d'autovia, des del govern local (PSPV-PSOE / Compromís) es mostren escèptics davant la possibilitat que amb els recursos actuals es complisquen els terminis ministerials, que van fixar 2019 com a data de finalització.

  L'alcalde no ha deixat passar l'ocasió per a preguntar-li a De la Serna pel compromís d'acabar la carretera en tres anys i este ha admés que la dotació econòmica prevista per a l'exercici és insuficient motiu pel qual ha reiterat que es realitzaran modificacions pressupostàries amb la finalitat d'augmentar-la. «Anem a donar-li canya», ha dit literalment.

  El primer edil ha volgut donar «un altre vot de confiança per lleialtat institucional» al Govern encara que ha declarat que per al PP «ha acabat el temps de les promeses i ha arribat el moment dels compromisos reals i açò solament es plasma amb més diners per a l'A-38».

  Jordi Mayor ha avançat que traslladarà a tots els grups polítics del Congrés amb diputats valencians la necessitat d'esmenar els PGE perquè s'assignen més recursos a l'A-38. «Serà quan tots ens retratarem i vorem qui està per la labor de donar una solució a este problema», ha sentenciat sobre.

  Pas a nivell de la Partideta

  La màxima autoritat local també transmet en la seua carta la inquietud municipal per la falta de solucions al pas a nivell de la Partideta, l'accés al poliesportiu municipal que és un dels punts negres de la xarxa ferroviària Gandia-Cullera en el qual ja s'han produït diversos accidents de trànsit. Ara com ara, seguix sense aportar-se una solució per part d'Adif, competent en esta matèria.

  En la visita a les obres, Mayor ha estat acompanyat pels regidors del Govern municipal Hugo Font, Juan Vicente Armengot i Salva Tortajada així com per les alcaldesses de Sueca, Raquel Tamarit i Favara, Oro Azorín en una mostra de posició comuna de comarca davant la problemàtica de l'A-38.

  Pujar