elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera crea una xarxa de miradors ornitològics única al Mediterrani

Cullera crea una xarxa de miradors ornitològics única al Mediterrani
  • El nou observatori de la bassa de Sant Llorenç completa la 'Xarxa Avista' d'observatoris de l'avifauna

MÉS FOTOS
Cullera crea una xarxa de miradors ornitològics única al Mediterrani - (foto 2)
Cullera crea una xarxa de miradors ornitològics única al Mediterrani - (foto 3)
Cullera crea una xarxa de miradors ornitològics única al Mediterrani - (foto 4)
Cullera crea una xarxa de miradors ornitològics única al Mediterrani - (foto 5)
Cullera crea una xarxa de miradors ornitològics única al Mediterrani - (foto 6)
Cullera crea una xarxa de miradors ornitològics única al Mediterrani - (foto 7)
Cullera crea una xarxa de miradors ornitològics única al Mediterrani - (foto 8)

Cullera compta des d'ara amb una extensa xarxa de miradors i observadors ornitològics que erigixen el municipi valencià en un enclavament únic al Mediterrani per a l'albirament de l'avifauna i la pràctica del turisme ornitològic.

La capital turística de la Ribera ha presentat hui en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) la ‘Xarxa Avista’. Es tracta d'un conjunt d'observatoris i miradors de llarg a llarg del terme municipal que per la privilegiada posició geogràfica, la diversitat d'entorns naturals i la benignitat climàtica, configuren un enclavament ideal per al turisme ornitològic durant tot l'any.

«La Xarxa Avista és un projecte pioner que posiciona Cullera com a la millor ciutat de la provincia de València per a poder albirar aus aquàtiques i migratòries» ha declarat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor. El primer edil ha destacat a més que esta iniciativa continua amb l’objectiu del consistori de la desestacionalització «volem donar-lis motius als turistes i visitants per a que vinguen a Cullera fóra de l’època estival», ha afegit Mayor.

Als dos punts d'observació ornitològics ja existents en el Cap del Far i el llac de l'Estany, el consistori suma un nou en la bassa de Sant Llorenç, un espai regenerat que compta des d'ara amb una passarel·la i un mirador en plena llacuna emplaçada al Parc Natural de l’Albufera.

A més de fomentar l'arribada de turistes, l'actuació s'emmarca en un pla per a regenerar este aiguamoll. I és que no es tracta només d'atraure visitants sinó també de fer sostenibles i preservar els espais turístics naturals, mantenen des del consistori.

«A Cullera hem fet un esforç inversor en matèria mediambiental que ens ha permés rescatar espais com la Bassa de Sant Llorenç i al mateix temps obrir nous nínxols de mercat per a atraure turisme sostenible vinculat al territori i la

biodiversitat. Som un referent en turisme ornitològic i al mateix temps en regeneració d'espais naturals», ha assenyalat Bernat Escolá, regidor de Transició Ecològica de Cullera, durant la presentació en la qual també s'ha donat a conéixer un documental sobre l'ornitologia a Cullera.

Enclavament estratègic

«Per la nostra ubicació i proximitat al Parc Natural de l'Albufera, som un lloc estratègic per a l'observació dels ocells marins que freqüenten el litoral durant les seues migracions o a la recerca d'aliment», ha indicat per la seua banda René Esteve, director de Continguts, Comunicació i màrqueting d’Avanqua Oceanogràfic.

«Hem detectat que el turisme ornitològic familiar sol practicar-se més en la zona de la Bassa de Sant Llorenç, mentre que el cap del Far hi ha un turisme més professional per als albiraments,», ha precisat Virgilio Beltrán de l'organització Actio Birding.

Des dels observatoris i rutes senyalitzades de Cullera els visitants podran observar una gran varietat d'ocells durant tot l'any: pas migratori prenupcial (de març a maig), època de cria (de maig a agost), pas migratori postnupcial (de setembre a octubre) i hivernada (de novembre a febrer), ha explicat Esteve.

A més dels observatoris, la xarxa compta amb altres punts principals d'albirament: el Castell, l’Alt del Fort, la desembocadura del Xúquer, l'Illa dels pensaments, l’ermita Sants de la Pedra, els arrossars de la marjal sud i nord, les platges naturals i l'ecosistema dunar.

Pujar