5 de juliol de 2020 5/7/20

Cullera crea dos rutes per a anar a peu al col·legi

Cullera crea dos rutes per a anar a peu al col·legi - (foto 1)
  • La iniciativa municipal pretén conscienciar perquè s'utilitze menys el cotxe

MÉS FOTOS
Cullera crea dos rutes per a anar a peu al col·legi - (foto 2)

Anar al cole de forma sostenible a Cullera és ara més fàcil. La inauguració del curs escolar 2019/2020 ha comportat la creació de dos camins escolars que recorren tota la població perquè l'alumnat dels centres educatius puga fer el trajecte de casa a l'escola a peu.

Es pretén així evitar l'ús de vehicles contaminants els quals, a més a més, solen generar problemes de congestió de trànsit en les hores d'entada i eixida a classe a les portes dels col·legis.

La iniciativa s'ha presentat este matí coincidint amb la tornada a l'escola. El projecte, que s'ha abordat de forma transversal des de les regidories d'Educació, Policia Local, Mobilitat Urbana Sostenible i Serveis Exteriors, s'unix al conjunt de mesures de mobilitat que s'han posat en marxa en el municipi en els últims temps amb l'objectiu de fomentar la sostenibilitat i reduir l'ús del vehicle privat.

Les rutes unixen els quatre col·legis públics de Cullera (Sant Antoni de la Mar, l'Escolaica, Doctor Alemany i CAES Sant Agustí) així com els tres concertats (Germans Maristes, La Milagrosa i la Immaculada Concepción).

En total, disposen d'un total de 18 punts de trobada on els més xicotets poden quedar per a anar plegats a classe. Concretament, es distribuïxen per la plaça Mongrell, 25 d'Abril, Andrés Piles, del Vall, la Diagonal del País Valencià, plaça de la Llibertat, Pati de l'Església, rambla de Sant Isidre, Agustí Bou, del Riu, València, Germán Sapiña, i Russafa.

Els itineraris s'han senyalitzat mitjançant uns pals amb forma de llapis i a més compten amb pictogrames serigrafiats al paviment per a guiar als més xicotets.

La intenció del consistori és que els més menuts siguen conscients que anar a classe pot fer-se de forma sostenible «sense la necessitat de recórrer al cotxe», segons explica la regidora d'Educació, Sílvia Roca. «Tota la vida s'ha anat a escola a peu i és una sana costum que volem mantindre i fomentar», ha assenyalat.

Cullera se suma així a la xarxa de ciutats que han implementat esta mesura que conjumina educació i promoció dels valors ambientals.

Inauguració del curs

El primer dia del nou curs ha servit perquè l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, haja visitat el CEIP Doctor Alemany. Acompanyat per Roca, el primer edil ha inaugurat així oficialment el nou període lectiu i ha comprovat de primera mà el funcionament del nou servei municipal de conserges que s'ha implantat en els centres públics, atenent una reivindicació històrica de la comunitat educativa.

Pujar