elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera convoca periodistes i acadèmics per analitzar els nous reptes d’Europa

Cullera convoca periodistes i acadèmics per analitzar els nous reptes d’Europa
  • L’esdeveniment, amb inscripció prèvia, es celebrarà el proper dilluns 24 de juny a la Sala Multiusos dels Jardins del Mercat

Cullera ha preparat un esdeveniment amb experts de primera línia per analitzar i entendre el nou temps al que s’enfronta la Unió Europea en el futur més immediat. Un fòrum on la periodista i directora d’El País, Pepa Bueno; la decana de l’Escola d’Assumptes Internacionals de París i exministra d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González; la Catedràtica Emèrita d’Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València, Adela Cortina; l’economista i fins ara eurodiputada, Inmaculada Rodríguez-Piñero; i el politòleg i professor de la Universitat Carlos III, Pablo Simón, desgranaran el resultat i panorama que deixen les darreres eleccions europees a través d’un anàlisi acadèmic i professional.

El acto, que es celebrarà el 24 de juny a les 11.00 hores a la Sala Multiusos dels Jardins del Mercat de Cullera, examinarà des d’una perspectiva geopolítica, econòmica, social, ètica i periodística els factors que han dut a la cruïlla en la qual es troba ara Europa. Aquest, s’articularà entorn a un diàleg entre els participants.

En aquesta conversació sota el títol ‘La Encrucijada de Europa’, els experts i professionals dibuixaran el nou repartiment de forces de la Unió Europa, els factors que condueixen a aquesta situació, la responsabilitat dels mitjans de comunicació en la formació de l’opinió pública, la capacitat que tenen per a influir en el discurs polític i les possibilitats que s’obrin per a l’europeïsme.

En paraules de l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, amb aquest esdeveniment «pretenem fomentar el debat democràtic i el pensament crític sobre l’actualitat rellevant que afecta a la vida quotidiana de la nostra ciutadania i tots aquelles temes més propers en matèria d’economia, seguretat, immigració, drets socials i laborals i d’altres que ens afecten al conjunt dels europeus». Mayor també ha posat en valor la capacitat del municipi per poder reflexionar a través de persones de reconegut prestigi i experiència.

La jornada està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Cullera i la Universitat de València a través de la Càtedra Ciutat de Cullera, i per poder assistir a la jornada de forma presencial cal inscripció prèvia (https://drive.google.com/file/d/1DPgUyIxJ_ffURhDndF7h2v2UAWCvyuSV/view?usp=sharing). Per a aquells que no puguen assistir o una vegada estiga completat l’aforament, es facilitarà un enllaç per a seguir-ho en directe per streaming.

Pujar