23 de gener de 2021 23/1/21

Cullera concilia els estudis de Batxillerat i música professional

  Les hores sense càrrega lectiva per als estudiants de Batxillerat i música al conservatori professional toquen a la seua fi en el nou curs que acaba de començar a Cullera. Un acord entre els dos instituts públics de la localitat i el conservatori cullerenc permet suprimir un horari ple de buits.

  La iniciativa millora la difícil situació de dualitat als estudis per a este col·lectiu d'alumnat que es troba matriculat en Batxillerat, el qual ha de cursar 17 hores en el seu Institut, tant en primer com en segon de Batxillerat, i després ha de fer les seues assignatures en el conservatori en 5t o 6t.

  Estos alumnes havien de seguir un horari en l'institut ple de buits sempre que els seus companys cursaven assignatures que ells no impartixen, perdent nombroses hores al llarg de la setmana, segons detallen fonts docents.

  Ara, per contra, els dos instituts concentren en el primer tram horari dels dimarts i dels dijous (des de les 8.00 fins les 10.45) sols matèries troncals obligatòries dels dos cursos de Batxillerat, mentre que el conservatori aprofita la resta dels trams horaris d'eixos dos dies, més les corresponents vesprades per impartir tot el seu currículum.

  «L'inconvenient era que hi havia moltes hores lliures al matí, algunes entremig de les classes, i açò dificultava la conciliació de l'estudi», ha explicat la primera tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Sílvia Roca.

  Centres docents i Conselleria amb el suport de l'ajuntament han treballat per a donar solució a esta problemàtica, que a més era una reivindicació de l'alumnat, fins que finalment s'ha aconseguit una solució satisfactòria per a totes les parts.

  Optimització

  «El nou escenari permet als estudiants una optimització del seu temps», destaca Roca, qui ressalta el fet que en un municipi de gran tradició musical com Cullera «esta mesura afecta a un nombre considerable d'alumnes, que ara disposen d'un temps més organitzat per a prosseguir amb els seus estudis reglats de Batxillerat i música».

  La mesura l'apliquen els instituts Blasco Ibáñez i Llopis Marí en col·laboració amb el Conservatori Professional de Música 'Mestre Rafael Talens Pelló'. El projecte permet que l'alumnat que curse els dos ensenyaments puguen disposar d'una franja horaÌ€ria més flexible i ampla, per poder compatibilitzar els estudis de Batxillerat amb els estudis professionals de música. Cullera és una de les localitats pioneres a la Comunitat Valenciana en l'aplicació d'este sistema.

  Pujar