13 de novembre de 2019 13/11/19

Cullera celebra el 9 d’Octubre amb la més àmplia programació dels últims anys

  L'Ajuntament de Cullera ha programat una de les setmanes més riques i extenses d'activitats culturals i actes festius amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre. Una festivitat que enguany advoca per reivindicar els avanços socials aconseguits. Amb l'eslògan 'Orgull de poble', s'apel·la al sentiment de pertinença col·lectiva a una ciutat que aposta per la integració, el progrés i la igualtat.

  L'acte institucional del lliurament dels Distintius 9 d'Octubre serà el dimarts 8 d'octubre a les 20.00 h a l'Auditori Municipal. Paral·lelament, i dins de l'oferta d'oci, la plaça de la Verge acollirà un mercat medieval els dies 8 i 9 amb espectacles variats i jocs per a xiquets i xiquetes.

  Així mateix, per tercer any consecutiu el mateix 9 d’Octubre Cullera serà escenari de la recreació històrica de l'entrada del Rei Jaume I a la vila acompanyat dels seus cavallers, dues esquadres de moros i cristians així com d'un espectacle de dansa i música.

  La programació del Dia del Poble Valencià comença hui a les 19.30 h a l'Auditori Municipal amb la presentació del llibre ‘Cullera, llaura i adés’, un volum de fotografies antigues i actuals editat per l'Ajuntament de Cullera amb la col·laboració de l'Associació Cultural La Penyeta i l'Associació Fotogràfica Xúquer.

  També coincidint amb la festivitat dels valencians, la regidoria de Cultura activa la programació teatral que enguany presenta una extensa oferta. El divendres 4 d'octubre tindrà lloc l'espectacle de dansa 'Mulïer' de la companyia Maduixa Teatre. L'accés a esta representació és lliure i serà als Jardins del Mercat a les 19.00 h. El dissabte 5 d'octubre serà el torn de la funció de titelles 'El príncep Albert i el bon menjar' a càrrec de Tramant Teatre a les 18.30 h a l'Auditori Municipal. I ja diumenge 6, «Separeu-vós junts», una aposta teatral de la companyia La Dependent a les 19.00 h en el saló d'actes de la Casa de la Cultura. Les entrades es poden comprar en www.agendacullera.com a la Casa de la Cultura o en taquilla.

  Des d'una perspectiva patrimonial, el Castell de Cullera també serà protagonista i acollirà, tant dimarts 8 com a dimecres 9, l'exposició de la restauració d'una espasa de cavalleria del segle XVIII donada a l'Ajuntament de Cullera. L'arma emula les anteriors espases de cassoleta a l'espanyola del segle XVII, coneguda també com de guarnició de boca de cavall per la forma de les dues cassoletes de protecció de la mà. A més, el dimecres el Castell tindrà una jornada de portes obertes gratuïta.

  Seguint amb el ventall de propostes culturals, la pintura també es cola en la programació cullerenca. Del 4 al 27 d'octubre es podrà visitar l'Exposició de Pintura Col·lectiva 'OTOÑARTE' a la Casa de l'Ensenyança de dimecres a diumenge d'11.00 h a 13.00 h, i de dimarts a diumenge de 18.30 a 20.30 h.

  El dia nacional valencià també tindrà un vessant reivindicatiu en defensa del dret civil i de l'autogovern. És per això que el dilluns 7 d'octubre l'Auditori Municipal acollirà la conferència 'La recuperació del dret civil valencià: una reivindicació històrica i una necessitat per als valencians del segle XXI' amb el catedràtic de Dret Civil de la Universitat de València, Javier Plaza i la vicedegana de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sueca, la cullerenca Beatriz Gomar.

  Seguidament se celebrarà la taula redona 'La proposta valenciana de modificació de la Constitució per a recuperar l'autogovern en matèria de Dret Civil Valencià' que comptarà amb el director general d'Administració Local, Antoni Such (PSPV-PSOE); el senador del Partit Popular, Fernando de Rosa; el secretari autonòmic d'Hisenda, Francesc Garnero i el secretari del Consell Jurídic Consultiu, Joan Tamarit. La taula estarà moderada per l'advocat i membre del Col·legi d'Advocats de Sueca Josep Antoni Pérez.

   

  ocultar
  Cullera celebra el 9 d’Octubre amb la més àmplia programació dels últims anys
  Pujar