25 de setembre de 2020 25/9/20

Cullera acabarà la reforma de la residència gràcies a la concertació de places

Cullera acabarà la reforma de la residència gràcies a la concertació de places - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cullera acabarà la reforma de la residència gràcies a la concertació de places - (foto 2)
  Cullera acabarà la reforma de la residència gràcies a la concertació de places - (foto 3)

  Cullera acabarà la reforma de la Residència Municipal de la Tercera Edat gràcies a la concertació de places amb la Generalitat. L'Ajuntament ha conclòs la negociació amb el govern autonòmic perquè siga este últim el que assumisca el cost per usuari que fins ara ha hagut de pagar el consistori amb recursos propis.

  L'anunci l'ha fet este migdia l'alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, durant la visita del president de la Diputació, Jorge Rodríguez a estes instal·lacions. El primer edil ha explicat que eixe estalvi permetrà dur a terme la tercera fase de les obres d'adequació a la normativa i, per tant, garantixen la continuïtat del servici.

  Fins ara era el municipi el que pagava la diferència entre el que abonen els usuaris i el que cal liquidar a l'empresa gestora del centre, un cost que ascendix aproximadament a mig milió d'euros anuals.

  Amb eixe alliberament de recursos municipals i altres subvencions que s'esperen d'Administracions superiors «podrem tindre la residència completament rehabilitada i posada en valor», ha indicat el primer edil.

  Mayor s'ha mostrat «molt satisfet», ja que d'un expedient de tancament descobert pel govern local res més iniciar el mandat i que va ser ocultat per l'anterior executiu es passarà a una residència reformada integralment, pública i amb menys cost per a les arques municipals, que ara solament s'encarregaran del manteniment.

  «Vam estar a la vora del tancament, però gràcies a un govern que ha apostat decididament per les polítiques per a les persones hui la residència té més futur que mai», ha remarcat. A més, amb un «benefici notable per als interessos de Cullera gràcies a l'aliança estratègica que tenim amb la Generalitat i la Diputació per a dur a terme polítiques per a les persones».

  Següents fases

  Després de reformar una de les ales de les habitacions, adaptar els sistemes de seguretat, reparar el sostre i reformar la cuina, en estos moments queda per rehabilitar una zona d'habitacions i el condicionament d'espais. «Un llavat de cara definitiu perquè siga una residència com toca», ha asseverat l'alcalde.

  Fins ara en el projecte de 'rescat' de la residència per a ancians de Cullera s'han invertit al voltant de 375.000 euros procedents del pla d'inversions sostenibles de la Diputació de València i dels PPOS provincials.

  La residència municipal de la Tercera Edat compta en estos moments amb 27 usuaris i és un dels pilars bàsics de l'atenció social a persones majors en el municipi. S'espera que amb la reforma de l'ala d'habitacions que ara estan sense ocupar es puga acollir a més residents.

  Diners ben invertits

  Per la seua banda, el president Rodríguez s'ha mostrat satisfet pel fet que la residència de Cullera s'haja salvat gràcies a l'ajuda provincial. En eixe sentit ha afirmat que actuacions com esta demostren que «no ens equivoquem quan deixem que anaren els alcaldes els qui decidiren en què invertir el pla de recursos sostenibles, uns diners que en comptes d'anar a parar als bancs com abans s'ha emprat a millorar la vida de les persones».

  Finalment, ha indicat que Cullera ha rebut 1,6 milions d'euros en any i mig de la Diputació, la qual cosa demostra l'aposta de l'ens provincial per este municipi de la Ribera Baixa.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar