24 de novembre de 2020 24/11/20

El Certamen de Bandes de Música de Cinema de Cullera arriba a la seua desena edició

El Certamen de Bandes de Música de Cinema de Cullera arriba a la seua desena edició - (foto 1)

  Dissabte que ve 27 de juliol les societats musicals de Massamagrell, Castelló de Rugat i Utiel competiran en el Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema de Cullera, un esdeveniment que celebra enguany el seu desé aniversari.

  El certamen es consolida així com tot un referent per a veïns i turistes de Cullera, tal com demostren els més de mil espectadors que van assistir a l'edició passada i el número de la qual s'espera igualar enguany.

  El nou regidor d'Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete, assegura que el certamen és «únic en l'àmbit estatal, una oportunitat per a gaudir de la millor música de cinema d'acord amb la millor música bandística».

  Les agrupacions concursants, triades el mes de març passat per sorteig, optaran a un primer premi de 4.000 €, un segon de 2.000 € i un tercer de 1.000 €. A més, cada banda rebrà una subvenció de 2.000 € per participar.

  Les audicions començaran a les 22 hores. Prèviament, tindrà lloc una desfilada pel centre de la localitat.

  Les entrades poden adquirir-se a la Casa de la Cultura i en la web www.agendacullera.com per 3 €.

  Jurat qualificador

  El jurat del concurs està compost per professionals d'altura del món de la música com el director, compositor i interprete, Óscar Navarro, guardonat en múltiples ocasions pel seu treball. Navarro serà l'encarregat de presidir el tribunal.

  L'acompanyaran en qualitat de vocals els directors de les dues societats musicals de Cullera, Juan Carlos Garcés, de l'SMI Santa Cecilia, i Ferrer Ferran, de la Societat Ateneu Musical.

  Programa

  La Unió Musical de Massamagrell, dirigida per Josep Miquel Martínez Giménez, interpretarà el pasdoble ‘Terç de Quiles’ de Rafael Talens Pelló i la banda sonora de ‘La Mula’, amb música d'Óscar Navarro.

  El pasdoble ‘Rafael Maurici’ de Rafael Talens Pelló sonarà de la mà de la Unió Musical Benicadell de Castelló de Rugat, dirigida per Ferran Sanchis Gandia. La banda sonora d''ET' completarà el seu repertori, amb música de John Williams i arranjaments de Ton Van Grevenbroek.

  En tercer lloc actuarà la Unió Musical Utielana, dirigida per Francisco Javier Ros, amb el pasdoble ‘Fina Blasco’, també de Talens, i la BSO de 'Star Wars', composta per John Williams i amb arranjaments de Donald Hunsberger.

  Fora de concurs actuarà la Banda Jove de la Societat Ateneu Musical de Cullera, dirigida per José Salmerón. El programa de l'agrupació el conformen el pasdoble ‘Rosalina’ de Rafael Talens i les bandes sonores de ‘The Lord of the Rings’, ‘Aladdín’ i ‘Moment for Morricone’.

  Pujar