elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Unitat de Drons de la Policia Local de Crevillent vigilarà i perseguirà l´abocament il·legal de residus

La Unitat de Drons de la Policia Local de Crevillent vigilarà i perseguirà l´abocament il·legal de residus
  • Es tracta d´una campanya conjunta entre les Regidories de Neteja Viària i Residus i Seguretat Ciutadana amb la finalitat d´erradicar aquestes actituds incíviques dels ciutadans que depositen aquests abocaments en punts no habilitats

MÉS FOTOS
La Unitat de Drons de la Policia Local de Crevillent vigilarà i perseguirà l´abocament il·legal de residus - (foto 2)
La Unitat de Drons de la Policia Local de Crevillent vigilarà i perseguirà l´abocament il·legal de residus - (foto 3)

La Regidoria Neteja Viària i Residus, conjuntament amb la Regidoria de Seguretat Ciutadana, ha anunciat l'inici d'una campanya de vigilància amb drons de la Policia Local en zones, sobretot d'extraradi, on es produeixen abocaments il·legals. L'objectiu és fer complir amb les ordenances vigents i sancionar a les persones que les incomplisquen quan depositen abocats com a estris, restes d'obres o de podes en punts no habilitats.

El regidor de Neteja Viària i Residus, Pedro García Magro, recorda que “està disponible del Punt Net de l'Ecoparc per a realitzar el depòsit d'aquest tipus de residus específics, fomentant el reciclatge i que Crevillent tinga una imatge decent”. L'edil ha explicat, des d'un dels punts on es produeixen habitualment aquest tipus d'abocaments il·legals, que “han tirat rodes, estris, restes de material d'obres i això no pot ser. Per això, instem que cessen aquestes activitats incíviques per part de la població, en la seua majoria arribada des d'altres municipis”.

Per part seua, la regidor de Seguretat Ciutadana, Gema Escolano Berná, ha destacat que s'articularan tots els recursos per a erradicar aquest tipus d'abocaments incontrolat i ha afegit que “en pocs dies, les sancions per abocaments il·legals d'aquest tipus s'articularan a través de SUMA així que la sanció li arribarà a l'infractor sí o sí i els imports de la sanció podran ser molt alts”, encara que l'edil emfatitza que “aquestes sancions no tenen afany recaptatori sinó que volem que cap veí tinga a la porta de la seua casa aquests abocaments”.

L'intendent-cap de la Policia Local de Crevillent, Cristian Cañizares Sánchez, ha afirmat que la novetat d'aquesta vigilància és que “es farà ús de la Unitat de Drons en aquells punts en els quals hi ha constància que s'està produint aquest tipus d'abocaments”. Cañizares afig que “la particularitat dels drons és que són silenciosos i passen desapercebuts per tant podem agafar in fraganti a l'infractor”.

A partir d'ara s'iniciarà una labor dissuasiva per a evitar aquestes pràctiques. “Posarem cartells en els principals punts on s'estan produint aquests abocaments en els quals s'advertirà de la vigilància mitjançant drons. Des de la Policia Local es pot manar el dron als punts que ja estan geolocalitzat perquè faça un escombratge directament en les zones més problemàtiques i torne a la Prefectura. En el cas que es detecte a algun infractor es procedirà a cursar la pertinent denúncia o es passarà l'avís a una patrulla per a interceptar a l'infractor”.

Pujar