23 d’octubre de 2019 23/10/19

Art, tradició i religió s'uneixen en la Setmana Santa de Crevillent

Art, tradició i religió s'uneixen en la Setmana Santa de Crevillent - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Art, tradició i religió s'uneixen en la Setmana Santa de Crevillent - (foto 2)
  Art, tradició i religió s'uneixen en la Setmana Santa de Crevillent - (foto 3)
  Art, tradició i religió s'uneixen en la Setmana Santa de Crevillent - (foto 4)
  Art, tradició i religió s'uneixen en la Setmana Santa de Crevillent - (foto 5)
  Art, tradició i religió s'uneixen en la Setmana Santa de Crevillent - (foto 6)

  Va ser declarada l'any 2011 festa d'Interés Turístic Internacional, i en aquest mes d'abril torna a celebrar-se davant l'atenta mirada de les centenars de persones que cada any visiten la localitat alacantina de Crevillent. Des del dimarts Sant, que enguany se celebra el 16 d'abril, i fins al diumenge de resurrecció tota la població es bolca amb aquesta celebració, els orígens de la qual es remunten al segle XVII.

  “Des que en 2011 fóra declarada d'Interés Turístic Internacional, cada vegada acudeixen més persones d'altres localitats a viure-la i conéixer-la” assenyala Loreto Mallol, Regidora de Cultura, Turisme i Festes, qui a més destaca el treball que es realitza anualment perquè tot tire avant: “Som conscients que l'esforç ha de ser continuat per a mantindre aqueixa atenció que ens presten els nostres visitants”

  Art, tradició, religió i sentir popular s'uneixen en aquesta tradicional celebració i en les diferents processons que se succeeixen durant tota la setmana. “La nostra Setmana Santa esglaia per la serietat de la majoria de les seues processons, per la qualitat de les obres escultòriques processionals i els càntics dels seus cors però, a més, acull per la seua gastronomia i per les seues gents” afirma Mallol animant als veïns de les localitats a visitar-la i viure-la en primera persona.

  Programació

   L'Ajuntament de Crevillent s'ha bolcat un any més amb la programació dels actes típics de Setmana Santa per a continuar perpetuant la tradició entre les noves generacions. A continuació, et comptem els actes previstos per als pròxims dies: La primera cita que no has de perdre't per a gaudir de la festivitat de la Setmana Santa tindrà lloc el dimarts Sant a la nit, moment en el qual se celebrarà la multitudinària processó del Santíssim Crist de Difunts i Animes, en la qual s'uniran torxes, inciensarios i una composició del cinquecento interpretat per un cor local. Aquesta processó recorrerà els carrers del barri antic.

  L'endemà, la màgia del dimecres Sant s'apoderarà a Crevillent i de la seua gent amb la celebració d'un dels actes més emotius de la programació conegut com la “entrada de passos”. Aquesta cita compta amb la col·laboració de centenars de famílies que es dediquen a cura de les imatges i en aquest dia trauen els trons als carrers per a acabar amb la seua entrada a l'Església de Belém, situada en la Plaça de la Constitució.

  Un altre dels dies clau d'aquesta celebració, serà en la matinada del divendres Sant es donarà inici al dia festiu més important amb la interpretació de les populars ‘dianes’, dolces melodies a càrrec de rondalles i bandes de cornetes ompliran el silenci d'aqueixes primeres hores del dia en la localitat. A l'alba “La Morquera” serà presa per la gent per a presenciar amb fervor un acte sentit per a Crevillent: l'abraçada entre la mare i el fill durant la processó de camí del Calvari.

  Després de la tradició més devota arriba el moment de la tradició gastronòmica, amb un gran esmorzar per a reposar forces a base de pa torrat ” que acompanyat de pa, bacallà, alls, faves i cebes conformen el genuí esmorzar de divendres sant.

  Aqueix mateix dia, però a la nit, la processó de la Mort de Crist considerada per a molts com una de les més boniques recorrerà els carrers del centre de la vila davant l'absolut silenci dels assistents que admiren l'obra de l'escultor Mariano Benlliure.

  A més, el dissabte sant tindrà lloc una nova processó en la qual participaran sis grups escultòrics. La coneguda com a processó del Sant enterrament de Crist recorrerà des de la Parròquia de la Stma. Trinidad fins a la Parròquia de Ntra. Sra. De Belém. L'última gran cita de la Setmana Santa de Crevillent serà el diumenge de Resurecció, un dia en què en la plaça de la Constitució es commemorarà amb les imatges de Sant Joan de la Palma, Regina Pacis i Jesús Sacramentado, amb el fons de l'harmonia de l'Al·leluia de Haendel.

  Jornades Gastronòmiques

  A més d'aquesta programació des del passat 8 de març han tingut lloc les IX Jornades Gastronòmiques Quaresmals Vila de Crevillent, una iniciativa impulsada des de la Federació de Confraries i Germanors de la Setmana Santa i l'Ajuntament de Crevillent. Aquestes novenes jornades han comptat amb la participació de tres restaurants: Les Palmeres, Estrella d'Àfrica i Casa Tomás, tots ells han donat l'oportunitat de gaudir d'un menú especial format per entrants, principal, postres i beguda per un valor de 20 euros.

  Els tres restaurants participants en les jornades s'han proposat sorprendre els seus comensals però a través de la tradició, és per això que han preparat uns menús molt especials que segur no defraudaran a ningú. L'última oportunitat per a gaudir d'aquestes jornades és aquest divendres 12 d'abril.

  ocultar
  Art, tradició i religió s'uneixen en la Setmana Santa de Crevillent
  Pujar