1 de juny de 2020 1/6/20

El Teatre Chapí de Crevillent comença a ser una realitat

El Teatre Chapí de Crevillent comença a ser una realitat - (foto 1)
  • L'empresa adjudicatària de la construcció del Teatre Chapí s'acaba d'instal·lar a Crevillent mitjançant l'establiment de casetes i l'obertura d'una oficina d'obra al Carrer Santissima Trinitat

MÉS FOTOS
El Teatre Chapí de Crevillent comença a ser una realitat - (foto 2)
El Teatre Chapí de Crevillent comença a ser una realitat - (foto 3)

S'acaben de produir els primers passos per a l'inici de les obres del Teatre Chapí amb la instauració de l'empresa adjudicatària a Crevillent, mitjançant l'obertura d'una oficina al carrer Santissima Trinitat i la instal·lació de casetes en la zona on pròximament començarà l'execució de l'obra, que compta amb un termini d'execució d'entre 18 i 24 mesos.

Amb aquest avanç, i amb la imminent signatura de l'acta de replanteig, es posa en marxa el tan anhelat projecte de construcció del Teatre Chapí. En este pas previ a les obres ha estat present l'alcalde José Manuel Penalva amb els portaveus municipals Manuel Penalva i Josep Candela, el regidor d'Obres Marcelino Giménez i el regidor de Cultura Jesús Ruiz. Tots han valorat molt positivament l'arrencada de les obres i s'han mostrat agraïts amb el Govern del Botànic i el seu conseller de Cultura, Vicent Marzá, en veure complits els compromisos adquirits en l'anterior legislatura per a l'inici de la construcció del teatre.

“Hui és un dia històric per a Crevillent i un moment molt important per a la història cultural del nostre municipi. El Teatre Chapí és una infraestructura cultural reivindicada durant molts anys i que és més que necessària en un municipi com Crevillent, amb 30.000 habitants i una gran tradició artística i musical. Per fi aconseguirem que la nostra localitat tinga un teatre en condicions” afirma l'alcalde de Crevillent.

Segons informa l'empresa constructora, en els pròxims dies començaran a arribar camions amb el material i els recursos necessaris per a l'execució de l'obra, després dels primers treballs d'implantació i transport de les casetes de personal en els solars on pròximament es trobarà el nou Teatre Chapí. Des de l'empresa comenten que està previst que a partir de la setmana que ve una retroexcavadora comence a netejar el solar i a preparar la plataforma de treball. Mentre que l'oficina on estarà l'equip d'obra s'ha situat al carrer Santissima Trinitat. 

El projecte del Teatre contempla una capacitat de 644 butaques amb caixa escènica, fossat per a orquestra, dos soterranis amb camerinos, vestuaris, magatzems, cafeteria, sales d'assajos, biblioteca i despatxos de gestió.

Recordar que l'empresa Obrascon Huarte Lain S.A. va ser l'adjudicatària de l'obra per un valor de 4.790.446,36 € el que suposa una important inversió per a Crevillent. Mentre que l'empresa d'Arquitectura i Urbanisme Boix i Consulting d'Enginyeria ICA S.L., per part seua, serà l'encarregada de la Direcció Facultativa de l'Obra i del compliment del Pla de Seguretat d'aquesta.

Pujar