elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un tardeo, curts o una xarrada sobre diversitat sexual, entre les activitats per a reivindicar en el «Orgull Crevillent 2024»

Un tardeo, curts o una xarrada sobre diversitat sexual, entre les activitats per a reivindicar en el «Orgull Crevillent 2024»
  • El regidor d’Igualtat, Francisco Verdú Ros, ha destacat la col·laboració de l’Associació LGTB en les activitats programades amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull del pròxim 28 de juny

  • Les activitats es repartixen entre els dies dimecres 26, divendres 28 i dissabte 29 de juny

  • L’Ajuntament realitzarà una declaració institucional amb motiu de l’Orgull en el ple ordinari del pròxim dimarts 25 de juny

MÉS FOTOS
Un tardeo, curts o una xarrada sobre diversitat sexual, entre les activitats per a reivindicar en el «Orgull Crevillent 2024» - (foto 2)

La Regidoria d'Igualtat, en col·laboració amb l'Associació LGTB de Crevillent, ha organitzat un conjunt d'activitats en el marc del Dia Mundial de l'Orgull com són una xarrada sobre diversitat sexual, projeccions de curts, un tardeo, concentració i lectura de manifest, així com un punt arc de Sant Martí en el Mercat dels Divendres. El regidor de l'àrea Francisco Verdú Ros ha destacat que “en el ple ordinari del pròxim dimarts 25 de juny també realitzarem la lectura de la declaració institucional amb motiu del Dia de l'Orgull”.

El regidor Francisco Verdú ha afirmat que “amb estes activitats visibilitzem al col·lectiu LGTBI, recordant a aquells homes i dones valentes que van alçar la seua veu per a dir basta davant una situació de por i opressió que vivien; eixos crits d'esperança i reivindicació seguixen presents cada any”. Per part seua, la presidenta de l'Associació LGTB, Rosa Morlesín León, ha mostrat el seu agraïment al regidor d'Igualtat perquè “enguany tindrem el primer tardeo en la història de Crevillent en el marc de l'Orgull”.

La primera activitat serà siga pròxim dimecres 26 de juny, a partir de les 19.00 hores, en la seu de l'associació LGTB, situada en Plaza Doctor Mas Candela, 15, i on es projectaran diferents curts relacionats amb persones del col·lectiu LGTBI. A més, tindrà lloc una xarrada sobre diversitat sexual que versarà sobre l'increment de les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) entre els joves, que se serà impartida per la psicòloga i sexòloga de l'Associació LGTB Crevillent, Iracy Llinares.

El Dia de l'Orgull, el 28 de juny, l'Associació LGTB establirà un punt arc de Sant Martí de sensibilització en l'entrada del Mercat dels Divendres en la zona de la Rambla, en horari de 09.00 a 13.00 hores. En este punt hi haurà material commemoratiu per als assistents.

Com a colofó a este cicle d'activitats, el dissabte 29 de juny tindrem tardeo en horari de 19.00 a 00.00 hores en la Plaça de la Comunitat Valenciana amb la música de Dj Tato, qui ha explicat que “serà una festa en la qual volem que tots participeu”. En este lloc també estarà el punt arc de Sant Martí de sensibilització, amb marxandatge de la Generalitat Valenciana, al mateix temps que es produirà la concentració i lectura del manifest per part de sota l'organització de l'Associació LGTB.

El regidor d'Igualtat, Francisco Verdú, ha convidat a tota la ciutadania al fet que participe en estes activitats, al mateix temps que ha expressat el seu compromís per eliminar qualsevol manifestació d'odi i discriminació cap a qualsevol persona perquè “cada veí és lliure d'estimar a qui vulga sense sentir rebuig ni odi”. Finalment, el regidor ha subratllat que dimarts que ve 25 de maig a les 16.00 hores en el ple ordinari del mes juny es produirà la declaració institucional en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Crevillent per a mostrar el suport al col·lectiu LGTBI.

Pujar