elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat presenta els nous serveis preventius a Crevillent que suposen una millora sense precedents

  • La ciutadania de Crevillent està hui més protegida que mai, ja que a la consecució en aquesta legislatura del retorn de l'ambulància 24h se li suma una nova licitació de serveis preventius

El 16 de març, en la plaça de la Constitució, es va presentar l'empresa concessionària de la licitació per als serveis preventius del municipi, al costat d'una exhibició dels tres models d'ambulància que es podran veure a partir d'ara en tots els esdeveniments multitudinaris esportius, culturals, festius, o de qualsevol altra índole, que se celebren en la localitat.

En tots aquests casos, la ciutadania comptarà amb uns serveis preventius adequats a les necessitats de Crevillent per a la ràpida atenció sanitària. A més, comptar amb els serveis d'un tècnic municipal d'Emergències, facilitarà la coordinació i plantejament per a oferir els millors serveis en funció de la naturalesa de l'esdeveniment.

L'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, ha declarat que “amb aquesta contractació el Govern del Canvi ha aconseguit cobrir amb l'atenció preventiva tots els esdeveniments principals que es dugueren a terme en el municipi, així com uns altres que es puguen organitzar més endavant. Pensem sempre en com millorar la qualitat de vida de la gent del nostre poble, i això implicava millorar l'atenció sanitària”.

La contractació té un pressupost aproximat d'uns 100.000€ i compta amb tres models diferents de vehicles. El model A1 s'utilitza per al transport individual i compta amb el Suport Vital Bàsic, això implica la possibilitat d'estabilitzar al pacient fins a arribar a l'hospital. A més, aquest model, en ser més xicotet en grandària, té major facilitat per a maniobrar per carrers estrets. Per part seua, el model A2 és major en grandària i també compta amb el servei de Suport Vital Bàsic i dos tècnics sanitaris. Quant al model superior, en el seu interior es troba un equip mèdic complet, la qual cosa implica la presència d'un doctor o doctora i de diversos infermers o infermeres.

L'ús de l'un o l'altre model el valorarà l'empresa en coordinació amb el tècnic municipal d'Emergències. Els factors són diversos, com la quantitat de gent que assistirà, la ubicació o el nivell de risc per tipus d'activitat.

La regidora de Sanitat, Gema Candelaria, ha indicat que “des de Sanitat estem molt contents pel treball realitzat durant aquesta legislatura. Encara que el risc zero és impossible, ara els crevillentins i crevillentines estan més protegits que mai. Hem recuperat l'ambulància 24 hores, que portàvem 10 anys sense tindre-la, i amb el tècnic d'emergències i l'empresa que ofereix els serveis preventius, hem complit amb els objectius”. L'edil també ha fet una crida a totes les associacions locals perquè avisen de les seues activitats amb la finalitat de poder oferir-los aquest servei d'ambulàncies.

Per part seua, la directora de Ambumed (Ambulàncies del Mediterrani), Adoración Rodríguez Moreno, ha assegurat que aquest servei garantirà a la ciutadania de Crevillent la ràpida atenció sanitària i cures apropiades des del succés en qüestió fins al seu ingrés en el centre sanitari corresponent. Així mateix, afig que tots i totes podran ser testimonis dels serveis que ofereixen durant aquesta Setmana Santa 2023.

Finalment, s'ha acordat amb l'empresa concessionària contractar professionals locals per a reforçar la seua plantilla en cas necessari. Pel que la ciutadania que compte amb el títol de tècnic d'emergències o posseïsca un grau en infermeria o medicina, podrà enviar el seu currículum a sanidad@crevillent.es, des d'on se li remetrà a l'empresa.

Pujar