elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Resultats de la campanya d’ambliopia realitzada als centres escolars de Crevillent

Resultats de la campanya d’ambliopia realitzada als centres escolars de Crevillent
  • El 25% dels alumnes analitzats han de realitzar una revisió més exhaustiva

Des de la Regidoria de Sanitat, s'informa de la necessitat de cuidar la salut visual dels nostres escolars. De fet, dels 283 alumnes analitzats, un 25,08% han de realitzar una revisió més exhaustiva.

Aquest any s'ha incrementat el nombre d'alumnes per a la revisió ocular, seguim amb els de 5 anys i enguany s'han sumat els alumnes de 6é de Primària, amb l'objectiu que ja que són els alumnes que canviaran de cicle en finalitzar el curs escolar, tingueren realitzada una revisió ocular.

Els resultats són els següents:

-Total d'alumnes analitzats: 2500

-25,08% han de realitzar una revisió mes exhaustiva

-10,95% sospita d’hipermetropia

-22,61% sospita de miopia

-16,96% sospita d'astigmatisme

Per aquest motiu, els professionals optometristes que han dut a terme l'estudi alerten de la importància d'una bona salut visual, ja que la tendència cada vegada major dels menors a estar amb tauletes digitals, mòbils, ordinadors, entre altres dispositius electrònics, ha de realitzar-se sota control dels progenitors.

Des de la Regidoria de Sanitat s’aconsella que no s'emporten al llit dispositius digitals abans de dormir. Que es pacte l'ús d'aquests dispositius, utilitzats generalment en el seu oci i temps lliure, per a unes hores a la setmana i no de manera seguida durant el seu descans de les classes escolars. Que cada vegada que s'utilitzen descansen, almenys, uns 15 minuts i miren a la llunyania. Que s'utilitzen més jocs a l'aire lliure o que no estiguen relacionats amb pantalles o dispositius mòbils o fixos.

És important seguir aquestes recomanacions per a evitar resultats grans en hipermetropia, miopia i astigmatisme.

El Regidor d'Educació, Jesús Ruiz, veu acertada la proposta realitzada a principi del curs escolar de l'any passat per la Regidoria de Sanitat per a avançar les proves a l'inici del curs escolar, i no com es feien abans, que era quasi al final del curs escolar. Això possibilita que es conega quan abans si hi ha algun problema visual i que es puga posar solució al més prompte possible. També veu molt encertat que es faça enguany als alumnes de 6é de primària dels col·legis públics de la localitat.

Respecte a l'estudi d'ambliopia realitzat als centres, des de la Regidoria de Sanitat, a través de la regidora de l'àrea, Gema Candelaria Asencio, s’indica que “és important mantindre una correcta salut visual, i encara més en aquesta edat, per a evitar el fracàs escolar”. A més, a mesura que els alumnes reben les cartes que avisen d’una revisió ocular en detectar una anomalia, recomana als progenitors que acudisquen al pediatre perquè els deriven al centre de salut, però tenint en compte que en aquests moments tots els serveis sanitaris de Primària al país estan saturats a causa de la pandèmia. Per això, poden contactar amb el pediatre a través de l'APP de Jo salut o GVA+SALUT per a explicar-li la necessitat d'una revisió. Si no reben una resposta ràpida, poden posar-se en contacte amb la Regidoria a través del correu electrònic: sanidad@crevillent.es

Pujar