21 de gener de 2021 21/1/21

La Regidoria de Medi Ambient participa en diverses activitats organitzades al Parc Natural El Fondo

La Regidoria de Medi Ambient participa en diverses activitats organitzades al Parc Natural El Fondo - (foto 1)
  • Entre les activitats desenvolupades aquesta setmana al Parc Natural El Fondo de Crevillent ha estat la solta de Cerceta Pardilla, un taller de construcció de nius d'oroneta i la col·locació de nius artificials

El Parc Natural El Fondo de Crevillent va acollir ahir, diumenge 1 de març, un taller familiar de construcció de nius d'oroneta i de col·locació de nius artificials, donats per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Crevillent, amb l'objectiu de potenciar la fauna insectívora com les oronetes o els mosseguellos, una activitat en la qual van col·laborar aquelles persones que s'havien inscrit prèviament i a la qual va assistir Estefanía Salinas Peral, regidora de Medi Ambient.

Aquesta iniciativa, que es va desenvolupar al Centre d'Informació del Parc Natural El Fondo, afavorirà la presència d'espècies com l'oroneta, protegida per les lleis europees, espanyoles i autonòmiques, i que s'alimenta principalment de mosques i mosquits; es tracta, per tant, d’una espècie molt beneficiosa per a l'ésser humà.

La regidora de Medi Ambient va acudir també dimarts passat a la solta de diversos exemplars de Cerceta Pardilla al Parc Natural El Fondo, una activitat que forma part del programa impulsat per la Conselleria de Medi Ambient que treballa per la recuperació de la Marmaronetta Angustirostris, i subvencionat per la Unió Europea i per la Fundación de Biodiversidad del Govern d'Espanya.

És un programa  de cria en captivitat i de reintroducció d'exemplars en el medi natural d'aquesta espècie que està greument amenaçada i que s'està realitzant des de fa aproximadament 10 anys. L'objectiu d'aquest programa és reforçar la població natural amb exemplars que procedeixen d'ous que es van recollir anteriorment al Parc Natural El Fondo.

Després dels estudis de seguiment realitzats des de la universitat Miguel Hernández, s'ha pogut demostrar que El Fondo és el lloc clau i fonamental en el procés de recuperació d'aquesta espècie en tot el sud d'Europa.

Estefanía Salinas Peral ha animat els crevillentins i les crevillentines a acudir a les activitats organitzades al Fondo, un dels grans patrimonis de Crevillent, i subscriure’s en la web http://www.parquesnaturales.gva.es/va/web/pn-el-fondo/suscripcion per a estar al corrent de totes les notícies i activitats programades pel parc natural.

MÉS FOTOS
La Regidoria de Medi Ambient participa en diverses activitats organitzades al Parc Natural El Fondo - (foto 2)
La Regidoria de Medi Ambient participa en diverses activitats organitzades al Parc Natural El Fondo - (foto 3)
La Regidoria de Medi Ambient participa en diverses activitats organitzades al Parc Natural El Fondo - (foto 4)
La Regidoria de Medi Ambient participa en diverses activitats organitzades al Parc Natural El Fondo - (foto 5)
La Regidoria de Medi Ambient participa en diverses activitats organitzades al Parc Natural El Fondo - (foto 6)
La Regidoria de Medi Ambient participa en diverses activitats organitzades al Parc Natural El Fondo - (foto 7)
La Regidoria de Medi Ambient participa en diverses activitats organitzades al Parc Natural El Fondo - (foto 8)
Pujar