4 d’agost de 2020 4/8/20

La Regidoria d'Espais Públics de Crevillent demana a les empreses que deixen de cablear sense llicència

La Regidoria d'Espais Públics de Crevillent demana a les empreses que deixen de cablear sense llicència - (foto 1)
  • L'Ajuntament es reuneix amb les companyies que estan implantant fibra òptica en la localitat perquè no s'està respectant la normativa i s'està cablejant sense llicència municipal i sense autorització dels propietaris dels habitatges

MÉS FOTOS
La Regidoria d'Espais Públics de Crevillent demana a les empreses que deixen de cablear sense llicència - (foto 2)

L'Ajuntament de Crevillent es va reunir la setmana passada en el Saló de Plens amb les diferents empreses que estan duent a terme la instal·lació del cablejat per a la implantació de fibra òptica en la localitat. Des de la Regidoria d'Espais Públics expliquen que són diverses les companyies que estan actuant sense la pertinent llicència, saltant-se la normativa i fent cas omís als advertiments de la Policia Local sobre la impossibilitat de dur a terme el cablejat sense el permís municipal.

El regidor de l'àrea, Marcelino Giménez, comenta que han rebut nombroses queixes per part dels veïns, que no han vist respectat el seu desig de no cablear i foradar la seua façana. “Li hem comunicat als responsables de les empreses que han de deixar d'actuar sense la prèvia aprovació de la llicència i que no poden foradar les façanes sense l'autorització dels propietaris i propietàries dels habitatges” afig l'edil.

A aquesta trobada han assistit directius, tècnics i personal assessor de les quatre companyies en qüestió: Orange, Crevinet, Unión de redes de fibra óptica i Interfibra-Cableworld-Telecrevillent, de les quals alguna d'elles encara no compta amb el permís municipal, rebent les instruccions oportunes per part de la regidoria. En la reunió han estat presents també diversos tècnics municipals amb la intenció d'orientar i prestar assessorament a les empreses per tal de fer-los saber quina és la documentació que han de presentar per a obtindre les llicències necessàries i poder cablejar en el terme de Crevillent segons marca la normativa, tenint en compte que hi ha determinats espais o zones en les quals no es pot realitzar.

Segons Marcelino Giménez s'ha aprofitat l'ocasió per a aclarir determinades qüestions i dubtes que tenien les empreses i informar-los del camí a seguir. En primer lloc han de presentar un pla d'implantació i després, per a agilitar la concessió de les llicències, presentar plans parcials o sectorials amb més detall i amb especificacions tècniques sobre el material a utilitzar i el tipus de cablejat que es contempla en les diferents àrees. Una recomanació del personal perquè les empreses es puguen ajustar a la normativa i obtindre la llicència municipal.

“Hem convocat aquesta reunió perquè entenem que Crevillent necessita una modernització tecnològica i tindre accés a la fibra, però no es pot actuar d'esquena a la normativa, vulnerant la llei, i sense respectar les propietats privades i públiques” puntualitza el regidor d'Espais Públics. 

Pujar