3 de juny de 2020 3/6/20

Presentació del llibre “Diario de una guerra: comiendo en plato vacío” a la Casa de Cultura de Crevillent

Presentació del llibre “Diario de una guerra: comiendo en plato vacío” a la Casa de Cultura de Crevillent - (foto 1)
  • La Casa Municipal de Cultura de Crevillent acollirà demà, dimecres 4 de març, la presentació de l'obra de María Virtudes Várez basada en un diari escrit durant la Guerra Civil

El dimecres 4 a les 20.15 hores es presentarà a la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó” el llibre titulat “Diario de una Guerra: comiendo en plato vacío” de María Virtudes Várez Pérez.

És un diari que es va trobar a Càceres, escrit i dibuixat per Jesús Asunción que va morir el 1970. El va trobar el seu fill, Jesús Asunción Fernández, després de morir la seua mare el 2009, quan es trobava netejant el pis de documents. El va trobar sense saber mai de la seua existència, perquè el seu pare mai li havia contat res de la guerra.

Està escrit en primera persona amb dibuixos, i narra la vida al Madrid assetjat durant la Guerra Civil. El relat s’inicia el 26 d'agost de 1937 i acaba el 25 de febrer de 1938.

Jesús Asunción fill va ensenyar la troballa a una coneguda, la professora María Virtudes Várez Pérez, diplomada en Ciències Socials i Humanes, que li va dir que el diari era de gran valor perquè descrivia en primera persona la vida al Madrid assetjat.

El diari de guerra ha sigut publicat recentment per la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de Villena (Alacant).

En el llibre, al costat del diari recollit en facsímil, hi ha una gran faena de María Virtudes Várez, titulat “Comiendo en plato vacío”, en el qual es recorda la fam que va haver-hi a Espanya des de 1936 fins a 1952, data en la qual es va començar a tindre un nivell de vida equiparable als anys previs a la Guerra.

Pujar