elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 100 persones col·laboraran en el voluntariat mediambiental de vigilància contra incendis forestals en la Serra de Crevillent

Més de 100 persones col·laboraran en el voluntariat mediambiental de vigilància contra incendis forestals en la Serra de Crevillent
  • L’alcaldessa Lourdes Aznar Miralles i l’edil de Medi Ambient, Francisco Verdú Ros, han explicat que en aquest voluntariat participaran desinteressadament un total de huit associacions crevillentines amb l’objectiu de protegir el nostre entorn natural

  • Aquest programa es desenvoluparà entre l’1 de juliol i el 31 d’agost i compta per al seu desenvolupament amb una subvenció de la Generalitat Valenciana

MÉS FOTOS
Més de 100 persones col·laboraran en el voluntariat mediambiental de vigilància contra incendis forestals en la Serra de Crevillent - (foto 2)

L'alcaldessa Lourdes Aznar Miralles, juntament amb el regidor de Medi Ambient, Francisco Verdú Ros, ha anunciat aquest dimecres, en el Dia Mundial del Medi Ambient, que el voluntariat mediambiental de vigilància contra incendis forestals en la Serra de Crevillent arrancarà este pròxim 1 de juliol. Este voluntariat, que es prolongarà fins al 31 d'agost, involucrarà a un total de huit associacions locals que col·laboraran en la vigilància de l'entorn natural amb l'objectiu de protegir el nostre medi ambient.

La Regidoria de Medi Ambient ha sol·licitat una subvenció de 8.000 euros per al desenvolupament d'aquest programa a la Conselleria de Justícia i Interior de la Generalitat a través de la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals. L'alcaldessa Lourdes Aznar ha manifestat que “un total de 111 voluntaris col·laboraran en el voluntariat d'enguany”. Les associacions que participen en este programa són Amics de la Natura, Corre x Crevillent, Club de Caça “La Totovía”, Creu Roja Crevillent, Club Marathon Crevillent, Colla Ecologista “El Campanà”, Associació Mediambiental Keuper i Protecció Civil. Gràcies a la subvenció es podran sufragar els gastos per a tots els voluntaris per a l'adquisició de samarretes, gorres, cremes solars, farmacioles, gasolina, dietes i l'assegurança de tots els voluntaris. “Done les gràcies a totes estes associacions que col·laboren any rere any en este programa ja que desinteressadament treballen per mantindre el nostre entorn natural de la serra i aprofite per a animar que s'apunten més voluntaris en pròxims anys”, ha apuntat la primera edil.

El pròxim dimecres 26 de juny a les 17.30 hores tindrà lloc, a la Sala de Conferències de la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó”, una xarrada informativa per a tots els voluntaris . En esta reunió es tractarà la formació orientada al fet que els voluntaris assimilen les seues funcions d'informar els usuaris, vigilar i dissuadir, aportant els coneixements bàsics de la normativa de prevenció d'incendis forestals, coneixent els nivells de preemergència i usos del foc amb les seues respectives prohibicions. En esta xarrada també s'explicaran els detalls per a identificar les columnes de fum i el protocol que s'ha d'activar telefonant a Emergències 112. A més, s'exposaran les principals causes dels incendis forestals en el territori valencià durant l'última dècada, les seues estadístiques i superfícies calcinades, al mateix temps que es mostrarà la meteorologia dels últims mesos, tenint en compte com afecta la sequera en la propagació dels focs.

Per part seua, el regidor de Medi Ambient, Francisco Verdú, ha afirmat que “des de la regidoria estem treballant per a poder realitzar un estudi sobre la millora d'aspectes necessaris en temes de seguretat i d'instal·lacions de zones com el paratge de La Palaya i el Parc de Muntanya de Sant Gaietà”. Verdú ha afegit que “este estudi ha de vindre acompanyat d'un augment de la flora amb plantació autòctona, millora de senderes pròximes i l'espai d'oci de les dos àrees”.

“Que els vehicles d'emergències tinguen accés a les nostres àrees de muntanya és primordial i per a això estem en contacte amb la Generalitat per a estudiar les mesures necessàries el més ràpid possible quant als accessos al Parc de Muntanya, així com altres punts de la nostra serra”, ha conclòs el regidor de Medi Ambient.

Pujar