elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Novetats en les mesures per a frenar la Covid-19 a Crevillent

Novetats en les mesures per a frenar la Covid-19 a Crevillent
  • L'Ajuntament està repartint cartells i fullets informatius dins de la campanya “Tombem la corba, alcem Crevillent” per a recordar la importància de seguir les recomanacions sanitàries per a previndre possibles rebrots

MÉS FOTOS
Novetats en les mesures per a frenar la Covid-19 a Crevillent - (foto 2)
Novetats en les mesures per a frenar la Covid-19 a Crevillent - (foto 3)

A causa de l'actual situació epidemiològica i de salut pública, la Regidoria de Sanitat ha volgut recordar a la ciutadania una sèrie de mesures concretades recentment des del Consell en matèria de prevenció per a fer front a la crisi sanitària del Covid-19 i oferir una major protecció, informació i seguretat al conjunt de la ciutadania.

OBLIGATORIETAT DE MANERA GENERAL:

Mascareta: Ús obligatori de màscara en persones de sis anys d'ara en avant en tot moment en la via pública, en espais a l'aire lliure i en espais tancats siguen d'ús públic o obert al públic. S'inclou l'obligatorietat en els establiments d'hostaleria i restauració i a les seues terrasses, quan no s'estiga consumint.

Es recomana el seu ús també en reunions dins d'habitatges. Només es permetrà no portar-la si som a la platja, en piscines o en entorns naturals sempre que es mantinga la distància de seguretat de metre i mig.

Tipus de mascareta: Preferentment higiènica i quirúrgica. Ha de cobrir des de la part del septe nasal fins a la barbeta inclosa. Queda prohibit l'ús de màscara amb vàlvula exhalatoria perquè aquesta vàlvula només protegeix a les persones que la porten posada i no als altres, ja que la vàlvula facilita l'eixida de la respiració sense cap mena de filtre.

Distància de seguretat interpersonal: Es manté en 1,5 metres.

NOVETATS A TINDRE EN COMPTE:

Hostaleria: Es manté la neteja i desinfecció de taules, cadires, barra i qualsevol altra superfície de contacte directe entre clients després de cada ús, així com la prioritat per l'ús de productes amb dosi individual d'un sol ús, la utilització de cartes a través de dispositius electrònics o pissarres, i l'ús obligatori de la màscara de tot el personal en tot el procés d'elaboració de plats i atenció al públic.

Premsa: Serà possible la presència de premsa escrita diària a la disposició de la clientela, la ubicació i lectura serà en un espai específic, els usuaris hauran de realitzar una adequada higiene de mans abans i després de cada ús. Han d'utilitzar màscara i s'haurà de rebutjar els exemplars al final de la jornada.

Actes de culte: L'aforament màxim s'ha de publicar en lloc visible i s'ha de garantir la distància mínima interpersonal de 1’5 metres i l'ús de màscara.

Pipa: No es permet l'ús compartit de la “shisha” també coneguda com a pipa, pipa oriental o pipa d'aigua tant en interior com en exterior. Utensilis com a filtre i mànega seran d'un sol ús individual havent-se d'entregar al consumidor en el seu embalatge original i rebutjar-se després del seu ús.

Parcs i jocs infantils: S'han d'extremar les mesures i la distància de seguretat.

Acadèmies, autoescoles i altres centres: No es pot superar l'aforament del 75%. En els casos d'utilització de vehicles, la màscara és obligatòria per a tots, igual que la desinfecció abans i després de cada ús.

“Si no volem tornar al confinament cal fer un gran esforç per part de tots. Aquest Ajuntament i cada regidoria en el seu àmbit d'actuació estan duent a terme les mesures higiènic sanitàries per a la prevenció de la Covid-19.  Hem de tindre responsabilitat, sentit comú i prudència i, davant les noves faules informatives que van sorgint, acudir sempre a fonts oficials” apunta Gema Candelaria Asencio, regidora de Sanitat i Consum.

A més, des de l'Ajuntament informen que ha començat ja el repartiment de cartells i tríptics informatius en diversos idiomes de la campanya “Tombem la corba, alcem Crevillent”. Aquesta campanya té com a objectiu conscienciar als veïns i veïnes de Crevillent de la importància de continuar complint les mesures de prevenció i protecció enfront del Covid-19.

Pujar