elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nova pàgina web per als museus municipals de Crevillent

Nova pàgina web per als museus municipals de  Crevillent
  • Des de Cultura destaquen que la web pretén aportar un ampli contingut sobre el Museu Mariano Benlliure i el Museu Arqueològic de Crevillent per a atraure visitants i acostar el patrimoni de la localitat a la ciutadania

MÉS FOTOS
Nova pàgina web per als museus municipals de  Crevillent - (foto 2)
Nova pàgina web per als museus municipals de  Crevillent - (foto 3)

Els museus municipals de Crevillent estrenen hui la seua nova web, a la qual es pot accedir a través de l’enllaç: https://museos.crevillent.es/ . Així ho van presentar ahir en una roda de premsa realitzada al Museu Arqueològic el regidor de Cultura, Jesús Ruiz, acompanyat per un representant de l’empresa que ha desenvolupat el disseny i de l’arqueòleg municipal.

Segons informen des de la Regidoria de Cultura, la creació d’aquesta pàgina pretén aportar un contingut molt més extens, “que no es reduïsca únicament a informació bàsica com la ubicació dels museus, els horaris i les obres i peces més excel·lents, sinó que actue com la porta del museu a la societat i reculla tot

el treball i els coneixements que tenim sobre el nostre patrimoni des de finals dels anys 80 del segle passat”.

Per això, no sols s’ha publicat informació de les peces, sinó també dels jaciments arqueològics del terme municipal i aspectes com la normativa de protecció del patrimoni arqueològic, comptant amb una història de la investigació des dels anys 50 del segle passat fins a l’actualitat.

És particularment interessant la informació sobre el Museu Mariano Benlliure, quan es refereix al seu origen i desenvolupament dels seus començaments, allà pels anys 60 i 70 del segle XX. Aquest museu és, per la seua naturalesa, una referència de l’escultura valenciana i es caracteritza per l’originalitat, en exposar models i obres acabades, de manera que podem comparar-lo amb el de Pietro Canònica a Roma, Canova a Possagno, les acadèmies de Florència i de Belles arts de San Fernando de Madrid o el Museu Rodin de París.

La web es desglossa en dues parts, una dedicada al Museu Municipal Mariano Benlliure i una altra centrada en el Museu Arqueològic de Crevillent, amb una estructura dividida en 3 nivells, dels quals el primer i el segon són similars per a cada museu i el tercer és específic, responent a les característiques i la temàtica pròpia de cadascun. A més, aquest portal està connectat mitjançant enllaços amb altres pàgines web de la mateixa temàtica, cosa que proporciona informació complementària sobre cadascuna de les matèries.

El regidor de Cultura ha explicat que a aquesta nova pàgina se li han incorporat els documentals sobre cada museu realitzats per part de les diferents institucions i mitjans informatius d’àmbit provincial, regional i nacional, amb l’objectiu de proporcionar la màxima informació possible, atraure visitants i acostar el patrimoni que alberguen els museus de Crevillent a la ciutadania.

Pujar