elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"L’exalcalde i regidors del PP es van anar de creuer i van deixar sense pagar un bitllet a càrrec de l'Ajuntament de Crevillent"

"L’exalcalde i regidors del PP es van anar de creuer i van deixar sense pagar un bitllet a càrrec de l'Ajuntament de Crevillent"

  L'anterior Govern del PP va deixar sense pagar una factura a una agència de viatges per l'assistència d'una funcionària a un creuer, pel que sembla a través d'un contracte privat entre els usuaris amb l'agència de viatges. Motiu pel qual l'Ajuntament de Crevillent s'ha vist obligat a pagar una factura que ascendeix a un total de 1.565 euros per un creuer per les illes Gregues (Itàlia, Grècia i Croàcia) que es va celebrar entre el 30 de maig i el 7 de juny de 2019, just quatre dies després que el PP perdera les eleccions i abans que es constituïra el nou Govern local.

  Segons ha explicat l'actual regidora de Drets Socials i Majors, Montserrat Pineda, els documents municipals reflecteixen la presència de la funcionària per a la realització de “tasques de coordinació de les activitats i facilitar als usuaris el suport necessari dins de l'activitat extraordinària de convivència de la tercera edat”. Sent necessari per a això cobrir les despeses d'allotjament i del viatge de la funcionària, així com les dietes i altres despeses derivades.

  Tot a pesar que la totalitat dels assistents eren totalment independents i molts d'ells no eren de la tercera edat, ja que al creuer també van assistir l’exalcalde, César Augusto Asencio, la que era regidora de Benestar Social, Juana Guirao, i els també regidors Manuel Moya i Mari Carmen Candela, al costat de diversos familiars entre els quals es trobaven cònjuges i alguns menors.

  D'altra banda, des del Govern municipal denuncien que els creueristes van contractar el viatge directament a través de l'agència, no existint cap contracte entre l'Ajuntament i la pròpia agència per a la prestació del servei, la qual cosa fa difícil determinar qui organitza el viatge i més encara acreditar la necessitat que el personal municipal realitze funcions de coordinació d'unes activitats que no han sigut contractades per l'Ajuntament. Malgrat això, l'Ajuntament ha hagut d'abonar la factura perquè l'anterior regidora del PP va contraure una obligació financera amb l'empresa.

  “No consta en l'expedient cap contracte de l'Ajuntament amb l'agència de viatges pel que resulta sorprenent perquè, si era un viatge privat, havia d'assistir una funcionària i assumir la despesa aquesta administració, amb els diners de tots els crevillentins i crevillentines” ha afirmat Montserrat Pineda.

  Unes altres incògnites que hauria d'explicar el PP i que ressalta l'edil són: Per què es van beneficiar els càrrecs electes del PP i els seus familiars de les bonificacions per l'organització d'eixe viatge i de l'assistència i prestacions de la funcionària? Per què el PP s'ha aprofitat de la utilització de recursos públics per a un interés privat?

  Des del Govern municipal assenyalen que si va haver-hi una contractació privada no hauria d'haver participat cap funcionari públic i el cost de l'Ajuntament hauria d'haver sigut zero, i que, si el que es volia era organitzar un creuer des de Serveis Socials, hauria d'haver-se procedit a realitzar una contractació pública d'aquest servei. Per això, encara que l'agència de viatges ha estat reclamant l'import des que es va celebrar el creuer, s'ha hagut de revisar tota la documentació obrant en Serveis Socials per la falta d'un expedient de contractació directa de l'Ajuntament.

  “Ens sembla com menys poc ètic i possiblement irregular com es va gestionar aquest creuer. El PP hauria de donar explicacions i posicionar-se sobre si estan d'acord que els seus regidors i l’exalcalde s'anaren de creuer beneficiant-se de les condicions d'un viatge organitzat per l'Ajuntament i utilitzant a una funcionària pública” afig Montserrat Pineda.

  Pujar