6 de juliol de 2020 6/7/20

Les IX Jornades Gastronòmiques Quaresmals arriben a Crevillent

Les IX Jornades Gastronòmiques Quaresmals arriben a Crevillent - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les IX Jornades Gastronòmiques Quaresmals arriben a Crevillent - (foto 2)

  La Federació de Confraries i Germanors de la Setmana Santa i el Ajuntament de Crevillent tornen a apostar un any més per la gastronomia a través de l'organització de les IX Jornades Gastronòmiques Quaresmals Vila de Crevillent. Des del passat 8 de març i fins al pròxim 12 d'abril, tres restaurants del municipi se sumen a aquesta iniciativa amb menús especials destinats a promocionar els productes típics de la zona.

  Aquestes novenes jornades comptaran amb la participació de tres restaurants: Les Palmeres, Estrella d'Àfrica i Casa Tomás. En ells, els veïns i visitants podran gaudir d'un menú especial format per entrants, principal, postres i beguda per un valor de 20 euros.

  L'objectiu d'aquesta activitat no és un altre que, tal com explica el president de la Federació de Confraries, José Antonio Maciá, potenciar el tradicional esmorzar del Divendres Sant i tota la gastronomia típica de la Setmana Santa crevillentina.

  Per part seua, l'edil de Turisme, Loreto Mallol, ha mostrat el seu compromís i el de l'Ajuntament amb aquest tipus de jornades perquè “creiem en elles” i és una forma de donar a conéixer d'una manera diferent la Setmana Santa de Crevillent. “Pensem que és una forma de contribuir al fet que Crevillent siga conegut fora de la localitat” afirma.

  Com a convidats a aquesta gran cita enguany estaran les quatre confraries que celebren el 75 Aniversari de la seua fundació: Santíssim Crist del Descendimiento, El nostre Pare Jesús Nazareno, Sant Pere Arrepentido i Verge de les Angoixes i Telecrevillent, com a Confrare d'Honor de l'entitat.

  Menús

  Els tres restaurants participants en les jornades s'han proposat sorprendre els seus comensals però a través de la tradició, és per això que han preparat uns menús molt especials que segur no defraudaran a ningú. A continuació, et comptem els seus ingredients.

  Per part del Restaurant ‘Les Palmeres’ han preparat un menú compost per: Entrants.- Assortits de coques de Crevillent. Ensalada de capellans amb panses i nyores i fritada d'aladroc i gambita. Principal a triar .- Arròs amb ceba i bacallà o Llom d'orada amb melmelada de carlota. Postres.- Llesca amb ou d'orxata amb mantegada.

  La “Estrela d'Àfrica”, ha optat per ENTRANTS .- Degustació esmorze de Divendres Sant amb patorrat, alls, abadejo, coca variada i faves tendres, mossets d'aladroc, croquetes de bacalo i ensalada de capellans. Principal.- Arròs amb verdura i per a postres Panet amb figa,i de Quaresma.

  I en la seua primera participació, ‘Casa Tomás’ ofereix de la següent selecció: Entrants.-Pa torrat amb “pipes i carasses”, croquetes de bacallà i fritada de polp, Principal a triar.- Potaje de cigrons amb bacallà o Corbina amb *rustidera. Postres.-Llesques amb ou.

  Tots els menús tenen un cost de 20 euros i estaran disponibles fins al 12 d'abril.

  Pujar