elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Isaura Navarro visita la comunitat energètica local de Crevillent, pionera a Europa

Isaura Navarro visita la comunitat energètica local de Crevillent, pionera a Europa
  MÉS FOTOS
  Isaura Navarro visita la comunitat energètica local de Crevillent, pionera a Europa - (foto 2)
  Isaura Navarro visita la comunitat energètica local de Crevillent, pionera a Europa - (foto 3)

  La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha visitat hui la localitat acompanyada per la vicepresidenta del Consell, la crevillentina Aitana Mas, per a conéixer en primera persona tots els detalls del projecte de comunitat energètica COMPTEM, creat per la Cooperativa Elèctrica, empresa matriu del Grupo Enercoop, en col·laboració amb l'Ajuntament de Crevillent.

  Durant el matí, i després de la reunió amb el president i el director general d’Enercoop, Isaura Navarro ha tingut l'ocasió de conéixer in situ la cèl·lula pilot de la comunitat energètica, situada en la pedania El Realengo, i ha mostrat el seu especial interés en aquest projecte per ser un gran referent de transició energètica i autoconsum col·lectiu, tant a nivell nacional com internacional. “Apostem clarament per l'energia verda, és una aposta que està en la legislació valenciana i per descomptat el que volem és que aquesta transició es faça d'una manera justa i sostenible. Crevillent és un gran exemple d'açò”, ha afirmat la consellera.

  Isaura Navarro ha indicat que “al mateix temps hem de respectar el territori i que la ciutadania es puga beneficiar amb la baixada de la seua factura de la llum. La manera sostenible de fer-ho és complexa però ens urgeix fer-ho, per aquest motiu estem visitant Crevillent. És el gran model a seguir per a la Generalitat perquè en tractar-se d'una comunitat energètica local és la ciutadania la que es beneficia, veu baixar la seua factura de la llum, i al mateix temps hi ha beneficis ecològics i socials. El que volem és extrapolar-ho a altres municipis i sectors com l'agricultura perquè s'amplie eixe benefici social a molta més gent”.

  Per part seua, l'alcalde de Crevillent ha agraït la visita de la consellera i ha assenyalat que el projecte de comunitat energètica s'està ampliant amb la instal·lació de plaques solars en les cobertes de diversos edificis municipals com és el cas del Camp de Futbol Enrique Miralles, el Centre de Majors Parc Nou, el Pavelló Félix Candela i ara s'està estenent a l'aparcament de l'auditori de la Casa de Cultura, on s'instal·laran unes marquesines.

  José Manuel Penalva ha recordat que la inversió la realitza la pròpia cooperativa, pel que els usuaris no han de desemborsar una gran quantitat de colp, i ha explicat que la meitat dels estalvis energètics van per als consumidors mentre que l'altra meitat és per a pagar la instal·lació. A més ha assenyalat que pròximament s'instal·laran panells digitals en el municipi on la ciutadania podrà consultar informació sobre emergències, actes culturals i esportius, la programació d'esdeveniments, dades meteorològiques, així com informació sobre el consum de l'energia i sobre la pròpia cooperativa.

  Pujar