30 de maig de 2020 30/5/20

Inscriu-te a la “Nit d'estreles” al CEMA Els Molins

Inscriu-te a la “Nit d'estreles” al CEMA Els Molins - (foto 1)
  • La Regidoria de Medi Ambient de Crevillent organitza divendres que ve, 27 de març, una vetlada dedicada a l'astronomia i a l'observació nocturna del cel a través d'un telescopi

La Regidoria de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic ha organitzat la “Nit d'estreles”, una activitat que tindrà lloc divendres que ve, 27 de març, a les instal·lacions del CEMA Els Molins de Crevillent.

Per a poder participar en aquesta activitat, els veïns i veïnes de Crevillent hauran d'inscriure's, a partir de hui, en l'Agència de Desenvolupament Local (Carrer Blasco Ibáñez, 8), en horari de 9 a 14 hores. Cada persona només podrà inscriure un màxim de 2 persones i les places seran limitades a un màxim de 50 persones.

La Regidoria de Medi Ambient posarà a la disposició dels participants un autobús gratuït que eixirà a les 19.00 hores des de la parada d'autobusos situada al Fontenay i arribarà fins a les instal·lacions del Centre CEMA Els Molins.

El taller “Nit d'estreles” està dirigit a totes les edats. A partir d’una xicoteta xarrada, els visitants aprendran com queda organitzat l'univers, les seues constel·lacions i el nostre sistema solar per a, posteriorment, realitzar l'observació nocturna del cel a través del telescopi que posseeix el CEMA.

Segons informa l'edil Estefanía Salinas Peral, aquest taller estarà impartit per dos educadors i permetrà els participants aprendre nocions bàsiques d'astronomia mitjançant activitats didàctiques, l'observació del cel a simple vista, mitjançant prismàtics, i amb la seua explicació dins del planetari. A més, gràcies a un telescopi, i si la nit ho permet, es podrà observar la lluna en creixent, el planeta Venus o la galàxia Andròmeda, entre altres.

Es recomana portar una mica de beguda i menjar, ja que durant el desenvolupament de l'activitat hi haurà una pausa per a sopar. L'autobús de retorn a Crevillent partirà quan acabe l'activitat, entre les 23.30 i les 00.00 hores.

Pujar