elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Evacuen un bloc de pisos de Crevillent per una solsida per les tempestes

Evacuen un bloc de pisos de Crevillent per una solsida per les tempestes
  • En poc més de mitja hora va ploure més que en tot l'any a la ciutat

MÉS FOTOS
Evacuen un bloc de pisos de Crevillent per una solsida per les tempestes - (foto 2)
Evacuen un bloc de pisos de Crevillent per una solsida per les tempestes - (foto 3)
Evacuen un bloc de pisos de Crevillent per una solsida per les tempestes - (foto 4)
Evacuen un bloc de pisos de Crevillent per una solsida per les tempestes - (foto 5)

La Policia Local de Crevillent, els Bombers del Consorci Provincial i els tècnics municipals van actuar en la vesprada d'ahir dimarts en l'evacuació d'un edifici amb un total de 16 vivendes davant les intenses pluges produïdes que van ocasionar l’enfonsament de part del sostre de la vivenda més elevada d'un immoble situat als Jardins Abel Zaplana entre el carrer Magallanes i Passeig de l'Estació. La totalitat de les persones van ser identificades i van poder buscar una alternativa residencial per a passar la nit.

L'alcaldessa Lourdes Aznar; l'edil de Seguretat Ciutadana, Gema Escolano Berná; la regidora d'Obres, Pilar Mas Mas; l'edil de Planejament Urbanístic, Vicente Sánchez-Maciá Díez, i el regidor de Presidència, Pedro García Magro, es van personar en el lloc dels fets per a comprovar la situació. Recordem que les pluges van deixar en el nucli urbà de Crevillent en el dia d'ahir una precipitació acumulada de 34,8 mm, aconseguint la intensitat màxima a les 17.21 hores, quan es van iniciar les pluges de forma molt intensa, segons les dades de l'estació meteorològica de Crevillent localitzada a casa de Cultura. Perquè ens fem una idea de la magnitud, des de l'1 de gener fins al dia d'ahir s'havien registrat 33,1 mm d'aigua precipitada; és a dir, en poc més de mitja hora va ploure més que en tot el que portem d'any.

La regidora d'Obres, Pilar Mas, ha explicat, este dimecres en roda de premsa, que els tècnics de l'Oficina Tècnica Municipal van acudir per a valorar, juntament amb la Policia Local de Crevillent i els bombers, els danys en l'edifici. “El primer és que els tècnics confirmen que no existixen danys estructurals més enllà dels danys causats en el sostre”, ha destacat l'edil, qui ha subratllat que “es va volar un dron amb l'ajuda de la Policia Local i com no es localitzava el problema, gràcies a la cistella del camió dels bombers es va poder certificar que una de les teules de la teulada estava trencada i s'havia filtrat aigua pel que esta es va acumular sobre el sostre de canya i algeps d'una de les habitacions de la vivenda fins que al final va cedir, desprenent-se part del sostre es va desallotjar l'edifici per precaució”. L'edil ha apuntat que ara els veïns de la comunitat han de contactar amb un tècnic per a procedir a l'eliminació de la filtració, informar l'Ajuntament i una vegada solucionada esta filtració, es puga valorar el reallotjament dels veïns.

L'edil de Seguretat Ciutadana, Gema Escolano, ha apuntat que la Policia va realitzar acompanyament als veïns perquè estos pogueren retirar qualsevol pertinença. “Des d'anit hi ha una patrulla controlant perquè no es produïsca cap acte vandàlic, així que demanem total tranquil·litat als veïns”, ha afirmat Escolano, qui a més va afegir que es van notificar en el dia d'ahir més incidències a causa de la meteorologia com “l'estancament d'aigua en el carrer L’Espardenyer, que va provocar la inundació de garatges; una altra actuació va ser de la grua municipal per a traure un cotxe que va quedar atrapat en el pont de Jorge Juan; una altra inundació de l'edifici de l'Associació de Veïns en la pedania de Sant Felip Neri; i es van trencar dos murets, un en el Passeig de l'Estació i l'altre en el Polígon del Boch, que malgrat produir-se el trencament va servir perquè l'aigua discorreguera millor i s'evacuara”.

Respecte a la inundació al carrer L’*Espardenyer, l'edil Pilar Mas ha comentat que es contempla l'actuació en pròxims dies per a realitzar unes perforacions sobre un mur per a afavorir l'evacuació de l'aigua, així com l'estudi des de l'Oficina Tècnica per a una altra actuació més complexa per a modificar els pendents i evitar que es retinga tanta aigua en eixa zona amb la finalitat d'evitar la inundació dels garatges de la zona.

Des de l'Ajuntament s'espera que la situació se solucione al més prompte possible i tot retorne a la normalitat, atés que a partir de demà dijous la situació d'inestabilitat meteorològica desapareixerà.

Pujar