elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estefanía Salinas Peral: “Sánchez no tindria dubtes si haguera vingut a la comissió del passat divendres”

Estefanía Salinas Peral: “Sánchez no tindria dubtes si haguera vingut a la comissió del passat divendres”
  • La regidora de Medi Ambient respon a les crítiques del PP sobre les actuacions del Govern municipal enfront dels treballs per a la prevenció d'incendis forestals que està efectuant la Conselleria a la serra de Crevillent

Una vegada més el senyor Sánchez pretén causar el dubte i la confusió entre els crevillentins i crevillentines. Com a regidora de Medi Ambient vull deixar clar que, a partir del primer moment en què hem tingut notícies -no oficials- de les actuacions que s'estaven desenvolupant a la serra de Crevillent, ens hem posat en marxa per a sol·licitar informació i explicacions als òrgans competents.

En resposta a les afirmacions del portaveu del Partit Popular, el senyor Sánchez, cal indicar-li que no tindria dubtes sobre aquest assumpte si haguera vingut a la comissió de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic del passat divendres, comissió en la qual, després de visitar la serra acompanyada per l'alcalde José Manuel Penalva, vam traslladar tot el que havia ocorregut. Fins i tot hauria tingut l'oportunitat d'haver preguntat a la secretària d'aquesta comissió allò que indica que demanarà en la seua nota de premsa.

Si haguera assistit, se li hauria indicat que el Departament de Medi Ambient no té cap comunicació, ni escrit, ni trucada telefònica notificant amb anterioritat aquests treballs. Però, com no estava, no va poder preguntar res. Va ser en aquesta mateixa comissió on vam informar del que havíem vist a la serra i de totes les gestions i trucades telefòniques que des d'allí mateix havíem realitzat per a solucionar aquest tema.

Si de veritat volguérem ocultar alguna cosa, com vosté diu (pot ser que vosté estiga acostumat a fer-ho), no hauríem fet una nota de premsa divendres passat indicant que la Conselleria no havia fet bé el seu treball de comunicació i informació a aquest Ajuntament. Però no, una vegada més aquest govern ha demostrat que no li importa qui governe ni a València ni a Madrid.

Cada vegada que aquest Govern tinga alguna queixa sobre l'actuació d'alguna de les administracions, ho dirà alt i clar, independentment de qui governe. Pot vosté, com a portaveu del PP, dir el mateix? Pot dir-li als crevillentins i crevillentines de qui va ser la gran idea que aquest poble no tinga ambulància? On van anar a parar els milions d'euros de tots els valencians i valencianes quan governava el seu partit?

No vinga ara a donar-nos lliçons de transparència, senyor Sánchez. Aquesta regidora no té res a amagar i li informa que tampoc no serà una tònica habitual el fet de contestar cada afirmació que vosté faça en tot allò relatiu a la Regidoria de Medi Ambient. No es va fer quan aquest estiu va assegurar en una nota de premsa que la neteja que s'havia dut a terme a la Rambla, a l'altura de l'entrada a Crevillent, havia sigut realitzada per la Confederació Hidrogràfica del Segura, gràcies a la seua gestió.

Aquesta regidora sap que no és veritat, i el senyor portaveu del PP també ho sap. Sap que eixa neteja la va fer el propietari del terreny que limita amb la Confederació i que ells no van vindre a netejar res ací. La Confederació ha vingut a netejar ara, després que el departament de Medi Ambient haja estat cridant i manant escrits des del passat 8 d'agost. Per tant, li aconselle que es dedique a fer una oposició digna, constructiva i sincera, i que no l'òmpliga de dubtes i mentides que no portaran a cap banda.

Quant a l'afirmació que sol·licitaran per registre les còpies dels escrits que la Generalitat ha dirigit a l'Ajuntament en l'àrea de Medi Ambient, els anime que ho facen i els recorde que poden gaudir d'aquest dret gràcies als partits que estaven en l'oposició quan vostés governaven. Ja que va ser precisament el Partit Popular qui es va negar a aportar aquest tipus de documentació i va obligar l'oposició a acudir als tribunals. Va ser gràcies a eixa oposició, i després de la sentència del Tribunal contra César Augusto Asencio, quan es va accedir a aquest dret que ara els permet accedir a vostés al registre d'entrada i eixida d'aquests documents.

Pujar