elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Donació al Museu Arqueològic de l'últim llegat de Telmo Vela

Donació al Museu Arqueològic de l'últim llegat de Telmo Vela
  • Es tracta de 338 documents que corresponen als guions de les Xarrades Musicals que Telmo Vela va realitzar en Ràdio Ciudad Real fins a 1976

El Museu Arqueològic de Crevillent ha rebut una important donació que ve a enriquir el patrimoni que Crevillent tenen del seu fill predilecte, el violinista Telmo Vela.

Està donació ha sigut realitzada pel nét del violinista , Sr. José Fernández-Tejeda Vela, que gràcies a les gestions realitzades pel Director del Museu Julio Trelis ha volgut que aquest material estiga al costat del llegat que ja existeix de l'anomenat “Mag del violí” al poble que va veure nàixer al seu avi.

Aquest material aquesta compost per uns documents inèdits que es corresponen als guions de les Xarrades Musicals emeses en Ràdio Ciudad Real i ens aporta informació biogràfica de l'última etapa de la vida de Telmo Vela.

Les Xarrades Musicals era un programa que es feia en Ràdio Ciudad Real E.A.J.6513 ,emissora de Ràdio propietat del gendre, Francisco Fernández Tejeda i el cunyat, Eduardo Valentín de Telmo Vela, en la qual la seua filla Elsa Vela era locutora. Els documents arribats recullen els guions dels programes, catalogats i ordenats pel seu nét.

Es tracta d'un total de 338 Xarrades Musicals, amb un contingut d'informació al voltant de la història de la música que inclou un ampli camp temàtic: Formes musicals; Compositors Barrocs; Compositors del Romanticisme; Organologia; Música Vocal; Importants intèrprets instrumentals i vocals... A través de l'estudi d'aquesta documentació ens aporta dades biogràfiques del seu autor, el nivell cultural, la fidel dedicació a la seua passió per la música i l'esperit treballador com podem veure amb la catalogació; l'última Xarrada Musical està datada el 19 de juliol de 1976 quan tenia huitanta-set anys, dos anys abans de la seua defunció.

Aquests documents estan sent la base d'un treball de recerca que està realitzant el Catedràtic de Música de Cambra del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de Valéncia, Sr. Javier Pallás Magraner.
El regidor de Cultura, Jesús Ruiz , ha agraït a Sr. José Fernández-Tejada Vela la important donació realitzada al Museu Arqueològic del material referent al seu avi Telmo Vela i donada la importància d'aquest inèdit material ha manifestat que s'estudiarà la possibilitat de realitzar una publicació amb aquests documents per a la seua difusió.

Pujar