elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“Fes-ho desaparéixer”, la nova campanya de l'Ajuntament per a mantindre nets els carrers de Crevillent

“Fes-ho desaparéixer”, la nova campanya de l'Ajuntament per a mantindre nets els carrers de Crevillent
“Fes-ho desaparéixer”, la nova campanya de l'Ajuntament per a mantindre nets els carrers de Crevillent
  • Les regidories de Serveis Públics i Benestar Animal han instal•lat adhesius en les papereres i fanals animant a la ciutadania a recollir els excrements i netejar l'orina de les seues mascotes

  • A partir del dilluns es podrà recollir a l'Ajuntament i el Centre Jove dispensadors de bosses individuals i botelles emplenables amb els missatges de la campanya

Les regidories de Serveis Públics i Benestar Animal han presentat aquest matí la campanya “Fes-ho desaparéixer” amb l'objectiu de conscienciar a la població crevillentina sobre la importància de recollir els excrements i netejar l'orina de les mascotes per a mantindre nets els carrers.

“Res per ací, res per allà, fes màgia, fes desaparéixer la caca!”, “el pipí em destrueix” o “la caca embruta, recull-la” són els missatges que es podran veure a partir de hui gràcies als adhesius amb colors cridaners col·locats en llocs com les papereres i fanals de la localitat. Una acció que s'ha complementat amb el repartiment de dispensadors de borses individuals i botelles emplenables que es podran recollir a partir del dilluns a la Casa Consistorial i el Centre Jove.


“A part de la neteja diària necessitem una ciutadania compromesa amb mantindre nets els seus carrers, per això demanem la col·laboració de les nostres veïnes i veïns. Esperem que la resta de la població seguisca l'exemple de solidaritat i respecte que mostra la majoria social del nostre poble, ja que la majoria de persones que tenen gossos sí que recullen els excrements, i que aquesta campanya, juntament amb el compromís de totes i tots, aconseguisca com a resultat que puguem veure els nostres carrers nets” ha afirmat l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva.

“La nostra intenció és que siga una campanya molt visual, que perdure en el temps, per a recordar les obligacions i responsabilitats a les persones que tenen animals a casa. Volem que Crevillent siga un municipi net i totes i tots som responsables que els seus carrers es troben en les millors condicions possibles”, ha assenyalat la regidora de Serveis Públics, Noemí Candela.


“Hem triat aquest nom per a la campanya perquè creiem que hem de fer desaparéixer tot el que no ens agrade, com és la presència de la caca i el pipí als carrers que, a més, danyen i destrueixen el nostre mobiliari públic com son els fanals, senyals o voreres i afecten a altres llocs com les rodes dels cotxes o les façanes de les cases i edificis. Vivim en una societat tolerant i per això hem de respectar també als qui van amb carrets de bebé o cadires de rodes, a les persones amb diversitat funcional i a les persones majors que van amb els seus caminadors o gaiates” ha ressaltat Ana Vanesa Mas, regidora de Benestar Animal.

A més, des de la Regidoria de Benestar Animal han avançat que s'està treballant en l'actualització de l'ordenança municipal que contempla sancions a aquelles persones que no netegen l'orina de la seua mascota per a adequar-se a les necessitats actuals. “Volem despertar la consciència i que totes i tots ens sentim orgullosos de tindre uns carrers on puguem caminar amb llibertat sense haver d'anar mirant al sòl de terra per a no xafar la caca d'un gos”.

Pujar