28 de novembre de 2020 28/11/20

Crevillent s'uneix aquest diumenge 31 de maig al Dia Mundial sense Tabac

Crevillent s'uneix aquest diumenge 31 de maig al Dia Mundial sense Tabac - (foto 1)
  • La Regidoria de Sanitat se suma a la campanya de conscienciació de l'OMS recordant a la població crevillentina els efectes nocius del tabaquisme i proposant un repte als fumadors: estar un dia sense fumar

Des de l´Ajuntament aprofiten aquest dia per a recordar, des de la regidoria de Sanitat, els nocius efectes sobre la salut del fum del tabac. És un tema molt seriós, al qual no se li dona la importància deguda. Aquesta regidoria secunda totalment la campanya de l'OMS enfocada a la joventut i s'uneix a la lluita per a aconseguir una generació lliure de tabac.

El tabac és una substància letal que provoca mort, el fum del tabac conté més de 7.000 productes químics, dels quals 250 són nocius i, com a mínim, 69 causen càncer. D'acord amb les dades recopilades en la pàgina oficial de l'OMS:

  • En els adults, el fum del tabac ocasiona greus trastorns cardiovasculars i respiratoris, com coronariopaties i càncer de pulmó, augmenta el risc de mort sobtada del lactant i causa complicacions de l'embaràs i baix pes als nounats.
  • Quasi la meitat dels xiquets respiren habitualment aire contaminat per fum de tabac als llocs públics.
  • 65.000 xiquets moren cada any en el món per malalties causades per aquest fum.

Enguany la campanya global de l'OMS centra els seus esforços en la joventut, a protegir als joves de la manipulació de la indústria i evitar que consumisquen tabac i nicotina. La campanya desacreditarà els mites del tabac  i exposarà les tàctiques enganyoses utilitzades per aquestes indústries per a captar nous consumidors. Proporcionarà als joves el coneixement necessari per a detectar fàcilment la manipulació de la indústria i els equiparà amb les eines per a rebutjar aqueixes tàctiques.

Entre el 25% i el 30% de la població d'Espanya és fumadora, la resta som fumadors passius i patim les conseqüències del fum en qualsevol de les seues modalitats. De veritat penses que el tabac no afecta a la seua salut i sobretot a les persones del seu entorn?

Des de la Regidoria de Sanitat proposen un repte als crevillentins: estar un dia sense fumar per a millorar la seua salut. I quin millor dia per a això que el pròxim 31 de maig? Alguns dels beneficis de deixar de fumar són una millora en la pressió arterial i en la freqüència cardíaca, una millor oxigenació pulmonar, un augment dels sentits del gust i de l'olfacte, la disminució del risc de patir un atac cardíac, o millores en la funció respiratòria, entre altres.

Pujar