elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent s'adhereix a l'Associació “Red española de la Ruta de los Fenicios”

Crevillent s'adhereix a l'Associació “Red española de la Ruta de los Fenicios”
  • L'alcalde José Manuel Penalva signa la Carta de Jaén per a la integració del municipi en l'Itinerari Cultural del Consell d'Europa

MÉS FOTOS
Crevillent s'adhereix a l'Associació “Red española de la Ruta de los Fenicios” - (foto 2)
Crevillent s'adhereix a l'Associació “Red española de la Ruta de los Fenicios” - (foto 3)

Crevillent s'ha adherit a l'Associació Red española de la Ruta de los Fenicios i, per tant, a l'Itinerari Cultural del Consell d'Europa, després de la signatura ahir de la Carta de Jaén per part de l'alcalde José Manuel Penalva i d'Arturo Ruiz, president d'aquesta associació.

La integració del municipi a aquesta xarxa constitueix una actuació de gran interés cultural, turístic i de desenvolupament econòmic, ja que la Ruta dels Fenicis és un itinerari cultural reconegut internacionalment que passa per 18 països i més de 80 ciutats, i que se centra en el llegat de fenicis i púnics en tres continents.

La Ruta dels Fenicis és la connexió de les grans rutes marítimes utilitzades pels fenicis des del segle XII a. C.., utilitzades com a principal mitjà de comunicació comercial i cultural al Mediterrani. A través d'aquestes rutes, els fenicis, navegants i experts comerciants, van donar origen a l'intercanvi de productes manufacturats, persones i idees i a la creació d'una 'koiné' (comunitat) cultural mediterrània.

Actualment, els fenicis representen el model de la interculturalitat en el qual es fonamenta l'Itinerari Cultural del Consell d'Europa, que té com a objectiu promoure la cultura mediterrània i enfortir els llaços històrics entre els països del Mediterrani des de les diferents associacions i institucions que gestionen i desenvolupen els itineraris d'aquesta ruta. Això es tradueix en una espessa xarxa de llocs arqueològics, etnoantropològics, naturals i culturals.

Segons l'alcalde, José Manuel Penalva, Crevillent ha de fomentar i difondre el gran patrimoni arqueològic del que disposa. “L'adhesió a la Ruta dels Fenicis ens permetrà donar a conéixer l'important jaciment de la Penya Negra i aprofitar-nos de l'oportunitat de difusió turística que això suposa, un factor que, a més, ens beneficiarà a l'hora de potenciar el municipi com a reclam turístic i cultural i millorarà les oportunitats econòmiques”.

Pujar