elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent reclama major inversió al Consell

Crevillent reclama major inversió al Consell
  • L'alcalde lamenta que dels 32,5 milions d'euros que arriben a la comarca, només arriben 123.000 a Crevillent

Parlar d'inversió a la Comarca de 32,5 milions d'euros, quan només destina 123 mil euros a Crevillent resulta incorrecte. És més correcte dir que s'inverteix a Elx i Santa Pola i no a la Comarca.

Recorda aquest Govern que el poble de Crevillent ja va patir un agravi en deixar-nos fora de les subvencions de la Generalitat per a contractar tècnics d'emergència com a conseqüència de la DANA, malgrat haver patit els seus efectes en les nostres pedanies.

Aquest Govern recorda que la Generalitat Valenciana té on invertir a Crevillent per posar alguns exemples. En primer lloc, el poble de Crevillent, amb una població de quasi 30 mil habitants ve reclamat a la Conselleria de Sanitat que restaure l'ambulància SVB 24 hores amb seu a Crevillent que fa anys el PP va retirar i que l'actual govern va prometre restaurar.

En segon lloc, la Conselleria de Medi Ambient, té abandonat un espai i una aula per a l'estudi de la desertificació a Crevillent des de fa dècades al costat del CEMA dels Molins.

La Conselleria d'Habitatge té un solar per a habitatges (antiga 98 habitatges) on s'acumula brutícia i que cal donar una solució urbanística deteriorada.

La Conselleria d'Economia té una nau abandonada en un polígon industrial que en el seu moment va ser la seu de AITEX.

Patrimoni de GVA, té un habitatge en ruïna al carrer Cor de Jesús, la que va ser un centre d'informació juvenil en els anys 80 sense que s'ocupe d'arreglar o de cedir-la a l'Ajuntament.

Aquest municipi no disposa d'una residència pública per a majors, i pel nombre d'habitants, ens correspondria disposar d'un centre ambulatori en la zona sud.

Encara queden pendent diverses obres del Pla Edificant corresponent a la Conselleria d'Educació.

Crec que els crevillentins i crevillentines ens mereixem un millor tracte de la nostra administració autonòmica. Saben els nostres responsables en el Govern, que després de molts anys de govern del PP existeixen nombroses manques en infraestructures i serveis municipals i que requereixen accelerar el procés inversor en la localitat.

Per si no ho saben, Crevillent és un municipi amb una de les taxes de desocupació més importants de la Comunitat el que fa més necessari l'esforç inversor per a reactivar la nostra economia local.

Per a José Manuel Penalva, Alcalde de Crevillent “lamenta que enguany el Consell s'oblide de Crevillent i que tornem quant a la inversió a èpoques passades. Lamente dir aquestes paraules, però estic manifestant la decepció de tot el Govern Municipal i d'altra banda advertim que qui ens ha triat són els crevillentins i crevillentines i a ells ens devem, per això des de l'Ajuntament reclamem major inversió de la Generalitat en el nostre municipi”.

Afig Penalva que “esperem que el Consell reba el missatge i siga sensible a la situació de Crevillent i per descomptat rectifique, i res millor que convidar al President de la Generalitat i als seus Vicepresidents i a tot el Consell al nostre municipi i coneguen la realitat en la qual els nostres veïns i veïnes es mouen després de 24 anys de govern del PP”.

Aquest Govern continuarà reivindicant de manera permanent i on siga necessari les infraestructures i serveis que els crevillentins i crevillentines es mereixen.

Finalment, un detall, s'acaba d'anunciar un pla de recuperació per a l'economia valenciana en el qual aquest Ajuntament, encara que no haja sigut consultat, participarà com no podria ser d'una altra manera. I d'altra banda aquest Ajuntament per a complir amb les normes dictades de la Generalitat i reactivar la nostra economia ha hagut de contractar personal i convocar subvencions, assumint competències impròpies que correspondria finançar a la Conselleria com la contractació de set persones per a desinfectar els centres educatius o mig milió d'euros per al comerç, autònoms, professionals i restauradors o el repartiment de material sanitari, com a exemples. Creiem que Crevillent mereix una major consideració de la qual reflecteix les inversions d'enguany.

Pujar