elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent promociona en FITUR els sus recursos naturals, festius i culturals per a potenciar el turisme familiar

Crevillent promociona en FITUR els sus recursos naturals, festius i culturals per a potenciar el turisme familiar
  MÉS FOTOS
  Crevillent promociona en FITUR els sus recursos naturals, festius i culturals per a potenciar el turisme familiar - (foto 2)
  Crevillent promociona en FITUR els sus recursos naturals, festius i culturals per a potenciar el turisme familiar - (foto 3)

  Crevillent, en el seu afany per revitalitzar el municipi, es troba present en FITUR 2023, i li dona la importància que té al turisme com a impulsor de l'economia local. Prova d'això és la recent concessió de la “Q de qualitat turística”, atorgada per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), i recollida per l'alcalde, José Manuel Penalva Casanova, en l'acte del passat dijous, 19 de gener, en el qual també va participar la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

  En aquesta ocasió, l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Crevillent ha posat de manifest que un dels seus objectius per a enguany és proporcionar una alternativa cultural, natural i festiva a totes aquelles famílies que arriben a la província buscant el turisme de sol i platja, oferint grans espais naturals prop d'una urbs plena d'història i museus interessants, amb una gran tradició, i com no, una gran gastronomia com a destí per a gaudir amb els éssers estimats més propers.

  “Com a novetat, aquest 2023 apostarem fort pel turisme familiar, i el sènior, i donarem a conéixer tot el que el municipi té per a oferir, que és molt. Per això, des de l'àrea de Turisme s'està treballant en la creació d'uns paquets d'activitats dirigides a tots els membres de la família i destinats a descobrir els diferents espais de la nostra localitat: excursions a la nostra serra i al jaciment de Penya Negra, activitats relacionades amb el turisme ornitològic al Fondo, visites a museus com l'Arqueològic, la Casa-Museu del Parc Nou i al parc mateix, entre molts altres. Volem que els visitants es convertisquen en turistes, és a dir, que facen nit i es queden més d'un dia, amb els corresponents avantatges que això té per a la nostra economia” afirma l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva.

  A més, com no podia ser d’altramanera, l'Ajuntament continuarà potenciant i promocionant les dues festes declarades d'Interés Turístic Internacional, els Moros i Cristians i la Setmana Santa de Crevillent, cosa que suposa un gran reclam al costat d'espais com el Parc Natural del Fondo i la serra de Crevillent, amb les innombrables meravelles que s'hi amaguen, com ara la ciutat protohistòrica de “Herna” situada a la Penya Negra, un museu a l'aire lliure; o els Pontets, canalització de l'època andalusina, que era l'aqüeducte encarregat de proveir a la ciutat d'aigua. A tot això, cal sumar-hi els esdeveniments esportius tradicionals del municipi, com la Sant Silvestre Crevillentina i la competició Internacional de Motocròs. Cal destacar que el municipi n’ha acollit també d’altres com el campionat d'Espanya de boxa o el torneig de futbol “Xarxa Zunder Crevillent”, que enguany comptarà amb la participació del Madrid i el Barcelona.

  També s'hi troba present en FITUR el primer tinent d'alcalde i regidor d'Indústria i Comerç, Manuel Penalva Alarcón, que ha posat en valor la importància que té el turisme per al desenvolupament econòmic de la indústria i el comerç local.

  No es poden oblidar tampoc els grans espais culturals, entre els quals destaquen el Museu Marià Benlliure (que va augmentar notablement les seues visites en el 2022 amb motiu de l'Any Benlliure), el Museu de la Setmana Santa de Crevillent, el Casal Fester o Museu de la Festa, el Museu Arqueològic i la Casa-Museu del Parc Nou, entre altres.

  Per la seua part, el regidor de Turisme, Josep Candela Muñoz, ha ressaltat que “som un destí per al gaudi de tota la família, per la qual cosa busquem donar a conéixer l'àmplia oferta turística de Crevillent. Moltes són les persones que venen als municipis del voltant buscant el turisme de sol i platja. Nosaltres podem atraure'ls oferint-nos com a complement cultural i natural, aprofitant la nostra situació estratègica, ja que el nostre municipi es troba a menys de 30 minuts de la platja i a poc més de 20 minuts de l'aeroport”. I ha afegit que “som el clar complement natural i cultural al turisme costaner tradicional. A més tenim un objectiu clar, que el turista es quede a dormir i passe diverses jornades al nostre poble. Per a això tenim una gran oferta hotelera encapçalada per dos càmpings de gran qualitat”.

  En aquesta edició de la Fira Internacional de Turisme, també hi ha hagut representació de les dues Festes d'Interés Turístic Internacional, tant de l'Associació de Festes de Moros i Cristians Sant Francesc d'Assís com de la Federació de Confraries i Germanors de la Setmana Santa de Crevillent.

  Cal afegir que Crevillent pertany a la xarxa de municipis intel·ligents, i enguany pretén continuar avançant en aquesta senda, apostant per la digitalització de la informació turística. Així mateix, un altre dels objectius que es busquen és aconseguir la categoria de Rellevància com a municipi turístic. Entre els projectes de futur es troba també convertir en una realitat el Museu Etnogràfic i de la Catifa per a posar en valor la indústria de l’estora i la catifa i la seua història.

  Pujar