elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent presenta un projecte de publicacions monogràfiques sobre la seua història

Crevillent presenta un projecte de publicacions monogràfiques sobre la seua història
  • La temàtica d'aquests treballs versarà sobre diferents aspectes culturals de Crevillent i el seu entorn: història, art, arqueologia, antropologia, humanitats, sociologia, etc., sempre valorant l'ús d'una metodologia científica

MÉS FOTOS
Crevillent presenta un projecte de publicacions monogràfiques sobre la seua història - (foto 2)

El projecte va ser presentat al Consell Rector de l'Ateneu Municipal de Cultura i serà coordinat pel catedràtic d'Història Moderna de la Universitat d'Alacant, el crevillentí Cayetano Mas Galvany.

Aquesta iniciativa compta amb el suport del Consell Rector de l'Ateneu Municipal de Cultura, és el punt d'eixida per a la publicació de diversos treballs sobre la història de Crevillent.

A més, es duran a terme amb un conveni entre l'Ajuntament i el Servei de Publicacions de la Universitat d'Alacant. L'edició de les publicacions serà principalment de manera digital i gratuïta. En els casos que es considere, es publicarà una edició limitada en paper.

Per la seua part l'alcalde de Crevillent,José Manuel Penalva, va rebre a l'equip d'investigadors i els va animar a seguir amb aquesta important tasca que és la investigació històrica. També els va agrair el seu compromís amb Crevillent i la seua història i espera que les publicacions siguen un element essencial per a l'estudi de la nostra història, així com que servisquen de motivació per a futures investigacions, especialment entre els i les joves investigadors.

La proposta inicial és que es publique un treball de recerca a l'any, si bé en aquest 2023 es publicaran dos treballs importants. Un serà l'actualització del llibre “Crevillent. Estudi Urbà, Demogràfic i Industrial” i altres treballs de recerca del Catedràtic de Geografia Humana de la Universitat d'Alacant Vicent Gonzálvez Pérez. També es contempla una publicació sobre les conduccions de l'aigua i el sistema hídric de Crevillent, de l'investigador Salvador Puig Fuentes.

S'ha format un equip d'investigadors que participaran en el projecte i que seran coordinats pel Catedràtic d'Història Moderna de la Universitat d'Alacant, Cayetano Mas Galvany, amb una extensa obra publicada especialment sobre els segles XVII i XVIII. Aquest equip està obert a altres investigadors que es vulguen sumar al projecte amb la finalitat de deixar constància escrita de qualsevol aspecte de la història de Crevillent.

Actualment formen part del projecte els investigadors:

Salvador Puig Fuentes, acreditat coneixedor de la nostra història – i ell mateix història viva del nostre poble-, especialment en els temes relacionats amb un assumpte absolutament clau durant les èpoques moderna i contemporània, com és el de l'aigua i els sistemes hídrics. Vicente Gozálvez Pérez, geògraf, catedràtic de Geografia Humana de la UA. A pesar que en aquest moment la seua participació es troba pendent de confirmació definitiva, el seu nom ja és suficient targeta de presentació. Bibiana Candela Oliver, doctora en història i arxivera de l'Ajuntament de Crevillent. A pesar de que está formada com a medievalista, és autora d'un ampli ventall de publicacions, fins i tot relacionades amb l'època contemporània. Benvingut Mes Belén, arqueòleg i historiador, igualment amb una extensa obra sobre el Crevillent modern i contemporani (destacant especialment els seus treballs sobre els moriscos o sobre els conjunts iconogràfics de les esglésies crevillentines). Josep Menargues Giménez, arqueòleg i historiador, ha centrat les seues múltiples aportacions en les èpoques medievals i la contemporània, entre les quals cal subratllar les dedicades a la configuració urbana del Crevillent de llavors.

El regidor de Cultura,Jesús Ruiz s'ha mostrat molt satisfet de poder posar en marxa aquest important projecte de publicacions que, amb el suport del Consell Rector de l'Ateneu Municipal de Cultura i la col·laboració de la Universitat d'Alacant, deixarà constància escrita de la gran quantitat d'investigacions que s'han realitzat sobre la història de Crevillent.

Pujar