18 de gener de 2021 18/1/21

Crevillent presenta el projecte “Ciutat Lectora”

Crevillent presenta el projecte “Ciutat Lectora” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Crevillent presenta el projecte “Ciutat Lectora” - (foto 2)

  Crevillent presentarà demà, dimarts 11 de febrer, el projecte “Ciutat Lectora” de la “Fundació pel Llibre i la Lectura”, una entitat integrada per editors, llibreters, il·lustradors, bibliotecaris i documentalistes de la Comunitat Valenciana i que té per objecte la promoció del llibre i de la lectura com a instruments de difusió i transmissió de la cultura, i com a elements de desenvolupament i progrés personal i social.

  L'acte de presentació del projecte, promogut des dels clubs de lectura de l'IES Macià Abela i Canonge Manchón, amb la col·laboració de les regidories d'Educació i Cultura, es desenvoluparà demà a les 19 hores en la Sala d'actes de la Casa de Cultura “José Candela Lledó”.

  Augmentar l'hàbit, la competència lectora i el gust per la lectura i promoure la participació, el compromís i la corresponsabilitat de les entitats i els ciutadans en el foment del llibre i de la lectura són alguns dels propòsits d'aquest projecte. A més es definiran accions estratègiques i planificades per a posar en valor la lectura i l'escriptura com a manera d'ampliar la visió del món i com a via d'accés al coneixement, d'oci i de socialització.

  “Són, com podeu observar, uns objectius ambiciosos pel que volem implicar a tota la societat crevillentina amb la finalitat d'aconseguir incrementar l'hàbit  de la lectura entre tots els ciutadans”, comenta Jesús Ruiz, edil d'Educació i Cultura.

  Segons els directors dels dos centres d'Educació Secundària, per a dur a terme el projecte es comptarà amb la implicació de les associacions culturals i festives, centres educatius, clubs de lectura, associacions de mares i pares d'alumnes, organitzacions socials i empresarials, especialment les vinculades al sector del llibre, així com dels centres de majors i mitjans de comunicació del municipi.

  “Creiem que un alumnat i un poble culte, que llig, tindrà sempre més dret a la felicitat. Tindre un segell com a ciutat lectora, que el tenen molt pocs pobles en tota la comunitat, seria senyal que tenim un poble saludable” afirma la directora de l'IES Macià Abela, Concha Guilabert, qui a més ha convidat a tothom a acudir demà a l'acte i col·laborar en la planificació i promoció de la lectura a Crevillent perquè “arribe a quanta més gent millor”.

  Per part seua, el director de l'IES Canonge Manchón Francisco Ramírez ha comentat que fomentar la lectura és la millor acció que es pot desenvolupar en pro de la cultura del poble, sobretot en aquest temps en el qual abunden els continguts audiovisuals. “És un projecte que ens il·lusiona perquè intenta  enfocar totes les accions que es desenvolupen cap al mateix objectiu, crear un poble de lectors, de persones cultes, reflexives, amb imaginació i disposades a continuar aprenent i a sorprendre's”.

  Pujar