elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent presenta la 3a Edició del programa de Voluntariat per al valencià

Crevillent presenta la 3a Edició del programa de Voluntariat per al valencià
  • A través de AVIVA i en col·laboració de la ‘Escola Valenciana’, es posarà en marxa el dilluns 8 de juliol a les 20.00 hores a la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó”

MÉS FOTOS
Crevillent presenta la 3a Edició del programa de Voluntariat per al valencià - (foto 2)

La Regidoria de Cultura, a través de l'Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) i en col·laboració amb la ‘Escola Valenciana’, ha presentat la 3a edició del programa de Voluntariat per al valencià que donarà principi amb l'acte de presentació dilluns que ve 8 de juliol a les 20.00 hores a la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó”. La regidora de l'àrea de Cultura, Mónica San Emeterio, destaca que “l'objectiu d'aquest programa és fomentar l'ús del valencià en la nostra localitat. A més, és un servici totalment gratuït que posa en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que vol aprendre a parlar fluidament la llengua”.

El voluntariat consistix a posar en contacte voluntaris valencianoparlants amb persones que volen començar a parlar valencià o reforçar el seu aprenentatge. Es formen parelles lingüístiques que establixen els seus horaris tenint en compte els interessos i la disponibilitat de les persones participants on destinaran, almenys, una hora en la setmana durant un mínim de 10 setmanes per a reunir-se amb el seu aprenent corresponent per a conversar. San Emeterio manifesta que “no són classes de llengua, són xicotets espais d'immersió lingüística on 2 persones amb interessos compartits passen una estona parlant en valencià i consoliden la idea que el valencià és llengua de tots”.

El projecte té com a objectiu promoure l'ús del valencià com a llengua inclusiva i integradora. Es tracta de fomentar l'ús de la llengua entre els ciutadans procedents tant de l'estranger com de la resta de l'Estat, i també entre els quals residixen fa anys, o que fins i tot han nascut, però encara no s'havien llançat a parlar valencià. El propòsit és, en definitiva, oferir contextos de comunicació i conversa a les persones que volen practicar el valencià però també incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser una llengua d'acolliment.

Per a formalitzar la inscripció és necessari acudir presencialment a la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó” i emplenar la sol·licitud o bé, descarregar la sol·licitud en la pàgina web oficial de l'Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Crevillent: https://www.crevillent.es/pagina/aviva/

Pujar