17 de gener de 2021 17/1/21

Crevillent opta a les ajudes de la Diputació per a l'elaboració de Projectes Europeus

Crevillent opta a les ajudes de la Diputació per a l'elaboració de Projectes Europeus - (foto 1)
  • L'Ajuntament presenta la seua candidatura a les subvencions convocades per la Diputació d'Alacant per a ajudar els municipis a redactar i presentar projectes europeus amb l'objectiu de captar finançament procedent de la Unió Europea

  • José Manuel Penalva afirma que el Govern municipal serà persistent i continuarà intentant que Crevillent aconseguisca fons europeus per a millorar i modernitzar les infraestructures i serveis

L'Ajuntament de Crevillent aspira a les subvencions de la Diputació d'Alacant, dirigides a municipis de la província de fins a 50.000 habitants, per a la redacció i presentació de projectes europeus dins de l'anualitat 2020, amb l'objectiu de captar finançament procedent de la Unió Europea.

La Unió Europea, a través de diversos programes i convocatòries, posa a la disposició dels municipis recursos econòmics a fi de subvencionar parcial o totalment actuacions desenvolupades per aquestes entitats o partenariats en els quals aquestes participen. No obstant això, la redacció i presentació de les sol·licituds als programes i convocatòries europees és un treball molt ardu i especialitzat. És per això, que la Diputació ofereix als municipis l'oportunitat de comptar amb professionals amb pràctica i experiència en aquesta matèria.

Segons l'alcalde, José Manuel Penalva, el Govern municipal té el ferm propòsit que la localitat entre dins de la xarxa de municipis que reben fons europeus, destinats a millorar i modernitzar les infraestructures i els serveis. “És important per a Crevillent accedir a aquests fons europeus, i per a això cal persistir fins que arribe eixe dia. Entrar en un projecte europeu suposa adquirir experiència i oportunitats per a modernitzar-nos en tots els àmbits estratègics d'Europa, des de la lluita contra el canvi climàtic fins a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 i de la pròpia agenda de desenvolupament de la Unió Europea” afig Penalva.

El suport de la Diputació s'oferirà tant per a projectes liderats pels propis ajuntaments, com per a aquells en els quals participen com a soci no líder. A més, també es col·laborarà, a través d'una tercera prestació, amb aquells consistoris que vulguen optar a una subvenció per a un projecte d'inversió en economia baixa en carboni a través del Programa IDAE.

Per a poder optar a aquestes ajudes, Crevillent ha presentat en forma i temps davant la Diputació una memòria descriptiva del seu projecte europeu. De ser triat com a beneficiari d'aquest programa, l'Ajuntament podrà rebre de l'Administració provincial una ajuda dinerària per a costejar les primeres accions a desenvolupar, que inclouen, entre altres, la concreció d'idees, l'avaluació dels programes i convocatòries més adequats, la redacció del document que s'ha de presentar i la seua traducció a l'anglés, la presentació telemàtica d'aquest i la verificació del resultat de la convocatòria i esmena, en cas de ser necessari.

Quant al projecte de l'Ajuntament de Crevillent, el seu objectiu seria reduir el consum d'energia i els impactes ambientals adversos a través de la promoció de l'ús de fonts d'energia renovables i mesures d'eficiència energètica en edificis públics, i la implementació de polítiques d'energia sostenible.

“La nostra proposta és entrar en la convocatòria referida a projectes d'eficiència energètica i utilització d'energies renovables perquè considerem que és una de les nostres fortaleses gràcies a l'experiència del nostre municipi en aquest àmbit, especialment adquirida gràcies a entitats com la Cooperativa Elèctrica. Per això anem novament a intentar-ho i ho continuarem fent durant els pròxims anys des de la Regidoria que dirigeix Estefanía Salinas, que ostenta la delegació de fons europeus i d'altres administracions, i amb la col·laboració del personal de l'ADL” afirma l'alcalde.

Pujar