4 de desembre de 2020 4/12/20

Crevillent llança una sèrie de pautes per a suportar millor el confinament

Crevillent llança una sèrie de pautes per a suportar millor el confinament - (foto 1)
 • Crevillent divulga entre la població crevillentina els consells de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a viure millor el confinament, i agraeix la difusió dels fullets d'exercici físic, dirigits a les persones majors

La Regidoria de Sanitat de Crevillent ha manifestat la seua intenció d'informar la ciutadania de tots els projectes que es vagen realitzant des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per a ajudar en la mesura que siga possible a viure millor el confinament.

Fa uns dies la Regidoria de Sanitat difonia, a través d'una nota de premsa, els fullets elaborats des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física de la Comunitat Valenciana. Uns fullets destinats a la gent major i/o persones amb limitacions físiques, a fi que realitzen exercici a casa durant el confinament, i evitar així l'agreujament dels problemes de salut deguts principalment al sedentarisme provocat per la crisi del coronavirus.

Des de la Regidoria de Sanitat han volgut agrair a tots els establiments el gran acolliment que aquests fullet han tingut, i la seua col·laboració per a la difusió d'aquest. “La millor forma perquè arriben els fullets als seus destinataris: persones majors, amb limitacions físiques o aquells que mai han realitzat exercici, és fer-los circular per Crevillent. Per aquesta raó hem repartit més de 4.000 fullets per establiments que continuen oberts com a supermercats, botigues de barri, farmàcies o el Mercat Municipal, els quals els estan fent arribar sota unes mesures de seguretat concretes” comenta l'edil Gema Candelaria Asencio.

Ara, la regidoria fa arribar als crevillentins i crevillentines les següent pautes, elaborades per la Conselleria de Sanitat, per a portar millor el confinament, basades en la gestió de les emocions:

 1. És normal sentir emocions de por, tristesa, enuig i sentiments de vulnerabilitat i a vegades manca de control.
 2. És important reconéixer aquestes emocions i identificar-les. És bo compartir aquestes emocions amb les persones pròximes i practicar exercicis de relaxació i respiració.
 3. S'ha de generar una rutina diària de coses per a fer, complint sempre les mesures de l'estat d'alarma:
  Elaborar un horari de coses que es vulguen fer a casa cada dia.
  Afavorir en eixa rutina moments d'oci i fomentar la creativitat.
  És important que la rutina se centre en objectius que es puguen complir.
  Mantindre les rutines: higiene, somni i alimentació sana i introduir en la rutina activitat física.
 4. Desconnecta de tant en tant. És important evitar la sobreexposició a la informació sobre el coronavirus, sent recomanable parlar d'altres temes i realitzar activitats que agraden.
 5. Mantindre el contacte social amb amics i familiars a través dels telèfons, els mòbils, o altres formes de comunicació no presencial.
 6. És important mantindre una vida sana dins del confinament tant a nivell físic com mental.
Pujar