elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent llança un Certamen Internacional Literari entorn a la figura de Mariano Benlliure

Crevillent llança un Certamen Internacional Literari entorn a la figura de Mariano Benlliure
  • L'Ajuntament i la Federació de Setmana Santa han presentat “Benlliure, el viatge de l'Escultura”, un nou certamen que premiarà amb 1.500 euros als dos textos guanyadors en les modalitats d'investigació i assaig

MÉS FOTOS
Crevillent llança un Certamen Internacional Literari entorn a la figura de Mariano Benlliure - (foto 2)
Crevillent llança un Certamen Internacional Literari entorn a la figura de Mariano Benlliure - (foto 3)

L'Ajuntament de Crevillent i la “Federación de Cofradías y Hermandades de Semana Santa” han presentat el Certamen Internacional Literari Investigació i Assaig “Benlliure, el viatge de l'Escultura”.

Aquest certamen està emmarcat dins de les activitats organitzades per al “Any Benlliure” amb motiu del 75 aniversari de la defunció de l'escultor valencià i té com a objectiu divulgar sobre la vida i obres de Mariano Benlliure i el seu temps mitjançant la creació de textos literaris acollits a dues modalitats: investigació i assaig.

Les obres podran presentar-se a partir del 16 de febrer de 2022, i fins al 2 de març, en l'adreça electrònica concursoliterariobenlliure@gmail.com. Les persones guanyadores de cadascuna de les dues categories seran premiades amb 1.500 €, un trofeu i l'edició de l'obra. Es pot accedir a les bases del concurs a través del següent enllaç: https://semanasantacrevillent.es/concursoensayo-investigacion/.

L'alcalde José Manuel Penalva ha destacat que aquesta activitat “ens proporcionarà un major coneixement de la figura de l'escultor i aconseguirà segur un gran prestigi, ja que la intenció és que participen grans escriptors, investigadors i coneixedors de l'obra de Mariano Benlliure Gil”. I ha afegit que aquest certamen i la resta d'activitats serviran a més per a posar en valor el Museu Mariano Benlliure de Crevillent i la pròpia localitat.

Per part seua, el president de la Federació, José Antonio Maciá, ha agraït a l'artista crevillentí Pepe Miralles el disseny del cartell i ha afirmat que s'espera que aquesta convocatòria compte amb una “gran participació d'investigadors i assagistes tant nacionals com internacionals”.

Pujar